burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Šne nokle torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

Za koru:

6 belanca

6 kašika šećera

6 kašika brašna

1 kesica C praška za pecivo

Za preliv:

2 dl mleka

1 kesica C vanilin šećera

Za krem:

6 žumanca

6 dl mleka

8 kašika brašna

200 g C šećera u prahu

200 g maslaca

2 kesice C vanilin šećera

Za fil:

150 ml mleka

1 kesica C bele šlag kreme

Šne nokle torta

Koraci pripreme

Odvojiti žumanca od belanaca. Umutiti belanca u čvrst šne sa šećerom. Lagano umešati brašno i prašak za pecivo. Sipati u nauljen kalup (četvrtast 24x24 cm ili okrugao prečnika 26 cm) i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepani 15-ak minuta (probati čačkalicom).

Vruću pečenu koru izbušite viljuškom pa posuti vanilin šećerom i preliti sa mlekom i ostaviti koru da upije mleko dok spremite krem.

Umutiti penasto žumanca pa umešati brašno da nema grudvica. Od pola litra mleka oduzeti 1 dl i izmešati sa umućenim žumancima. Ostatak mleka staviti da provri. Kad provri skloniti sa vatre, deo mleka sipati u umešana žumanca uz stalno mešanje, pa onda sve vratiti nazad u šerpu, pa na ringlu i na laganoj vatri, uz stalno mešanje, skuvati krem.

Krem je gotov kad varjača ostavlja trag na dnu šerpe. Skuvan krem skloniti sa vatre, dodati vanilin šećer i dobro izmešati. Krem prekriti samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostaviti da se skroz ohladi.

Kad se krem ohladio, umutiti maslac sa šećerom u prahu mikserom i uz stalno mućenje dodavati kašiku po kašiku ohlađenog krema dok ne dobijete glatku kremu. Kremom nafilovati koru. Ostaviti da se stegne.

Umutiti šlag kremu sa mlekom, po uputstvu na kesici, i nafilovati tortu odozgo.

Naši proizvodi

Šne nokle torta

Koraci pripreme

Odvojiti žumanca od belanaca. Umutiti belanca u čvrst šne sa šećerom. Lagano umešati brašno i prašak za pecivo. Sipati u nauljen kalup (četvrtast 24x24 cm ili okrugao prečnika 26 cm) i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepani 15-ak minuta (probati čačkalicom).

Vruću pečenu koru izbušite viljuškom pa posuti vanilin šećerom i preliti sa mlekom i ostaviti koru da upije mleko dok spremite krem.

Umutiti penasto žumanca pa umešati brašno da nema grudvica. Od pola litra mleka oduzeti 1 dl i izmešati sa umućenim žumancima. Ostatak mleka staviti da provri. Kad provri skloniti sa vatre, deo mleka sipati u umešana žumanca uz stalno mešanje, pa onda sve vratiti nazad u šerpu, pa na ringlu i na laganoj vatri, uz stalno mešanje, skuvati krem.

Krem je gotov kad varjača ostavlja trag na dnu šerpe. Skuvan krem skloniti sa vatre, dodati vanilin šećer i dobro izmešati. Krem prekriti samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostaviti da se skroz ohladi.

Kad se krem ohladio, umutiti maslac sa šećerom u prahu mikserom i uz stalno mućenje dodavati kašiku po kašiku ohlađenog krema dok ne dobijete glatku kremu. Kremom nafilovati koru. Ostaviti da se stegne.

Umutiti šlag kremu sa mlekom, po uputstvu na kesici, i nafilovati tortu odozgo.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept