burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija16

Sladoled torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
16

Sastojci

Podloga:

220 g mlevenog keksa

20 g C Kakao prah

1 kesica C Vanilin šećer

100 ml mleka

80 g otopljenog putera

Čokoladni fil:

2 kesica C Eskimko sa ukusom čokolade

1 kesica C Šlag krem sa ukusom čokolade

250 ml mleka

Vanila fil

2 kesica C Eskimko sa ukusom vanilina

1 kesica C Šlag krem sa ukusom vanile

Ganaš:

150 g mlečne čokolade

75 ml slatke pavlake

Sladoled torta

Neodoljivo ukusna i osvežavajuća.

Koraci pripreme

Priprema torte

Podlogu napravite od keksa, kakao praha, vanilin šećera, mleka i putera. Nakon što je oblikujete u kalupu prečnika 21cm za prvi fil umutite Eskimka s ukusom čokolade, šlag krem i mleko.
Fil stavite preko podloge pa umutite i vanila fil dodavajući u mleko eskimka sa ukusom vanile i šlag krem. Ovaj fil takođe prebacite u kalup.
Sve prelijte ganašem koji pravite tako što mlečnu čokoladu izlomite na kockice, prelijete je slatkom pavlakom, pa zagrejete na ringli mešajući dok se sve ne sjedini.
Tortu držite u frižideru, ali je preporuka staviti je pre posluživanja na sat dva u zamrzivač kako bi se sladoled dodatno ohladio. Za još bolji ukus poslužite je uz neko sveže voće.

Naši proizvodi

Sladoled torta

Neodoljivo ukusna i osvežavajuća.

Koraci pripreme

Priprema torte

Podlogu napravite od keksa, kakao praha, vanilin šećera, mleka i putera. Nakon što je oblikujete u kalupu prečnika 21cm za prvi fil umutite Eskimka s ukusom čokolade, šlag krem i mleko.
Fil stavite preko podloge pa umutite i vanila fil dodavajući u mleko eskimka sa ukusom vanile i šlag krem. Ovaj fil takođe prebacite u kalup.
Sve prelijte ganašem koji pravite tako što mlečnu čokoladu izlomite na kockice, prelijete je slatkom pavlakom, pa zagrejete na ringli mešajući dok se sve ne sjedini.
Tortu držite u frižideru, ali je preporuka staviti je pre posluživanja na sat dva u zamrzivač kako bi se sladoled dodatno ohladio. Za još bolji ukus poslužite je uz neko sveže voće.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept