2
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
30
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
30
12 Jaja
12 kašika Šećer
12 kašika Brašno
60 g Maslac
1 malo Rum
2 kesica C Eskimko sa ukusom vanilina
1 kesica C Šlag krem sa ukusom vanile
500 ml Mleko
2 kesica C Eskimko sa ukusom čokolade
1 kesica C Šlag krem sa ukusom čokolade
500 ml Mleko
1 malo Rum
Dekorativne sladoled tortice sa ukusom vanile, čokolade i ruma.
Navedene količine su dovoljne za dve sladoled tortice za koje su vam potrebna dva kalupa dimenzija 32x11 cm dubine 6-7cm (ili nešto manji). Za pečenje kora potreban potreban vam je veliki pleh dimenzija 32x42cm.
Prvo pripremite filove: Pomešati sladoled od vanile i šlag krem od vanile sa mlekom i mutiti mikserom na najvećoj brzini 3 minuta.
Pomešati sladoled od čokolade i šlag krem od čokolade sa mlekom i malo ruma i mutiti mikserom na najvećoj brzini 3 minuta.
Obe smese za sladoled staviti u zamrzivač na oko pola sata da se stegne ali da se ne zamrzne skroz.
Ispeći dve kore. Za jednu koru vam je potrebno 6 jajeta, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna, 30g maslaca i 1 kašika kakaoa
Prvo umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam pa dodati žumanca. Lagano umešati brašno i otopljen prohlađen maslac. Smesu podeliti na dva dela i u jedan deo umešati kakao.
Na podmašćen pek papir u pleh rasporediti naizmenično u nepravilne šare žuti i braon deo testa za koru. Kora treba da bude tanka kao za rolat.
Peći u zagrejanoj rerni na 180stC 12-15 minuta. Na isti način spremiti i drugu koru.
Kalup obložiti alu folijom pa prema veličinama stranica iseći koru i obložiti dno i stranice kalupa. Kore poprskati rumom – najbolje da ih premažete rumom pomoću silikonske četkice.
Sipati u kalup naizmenično polustegnut sladoled od vanile i od čokolade.
Preklopiti delom kore takođe isprskanom rumom, prekriti folijom i staviti u zamrzivač da se skroz stegne, 3-4 sata.
Na isti način napravite u drugom kalupu drugu torticu od druge kore i preostalog sladoleda. Torta se lako seče, dovoljno je izvaditi je nekoliko minuta pre služenja.
Dekorativne sladoled tortice sa ukusom vanile, čokolade i ruma.
Navedene količine su dovoljne za dve sladoled tortice za koje su vam potrebna dva kalupa dimenzija 32x11 cm dubine 6-7cm (ili nešto manji). Za pečenje kora potreban potreban vam je veliki pleh dimenzija 32x42cm.
Prvo pripremite filove: Pomešati sladoled od vanile i šlag krem od vanile sa mlekom i mutiti mikserom na najvećoj brzini 3 minuta.
Pomešati sladoled od čokolade i šlag krem od čokolade sa mlekom i malo ruma i mutiti mikserom na najvećoj brzini 3 minuta.
Obe smese za sladoled staviti u zamrzivač na oko pola sata da se stegne ali da se ne zamrzne skroz.
Ispeći dve kore. Za jednu koru vam je potrebno 6 jajeta, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna, 30g maslaca i 1 kašika kakaoa
Prvo umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam pa dodati žumanca. Lagano umešati brašno i otopljen prohlađen maslac. Smesu podeliti na dva dela i u jedan deo umešati kakao.
Na podmašćen pek papir u pleh rasporediti naizmenično u nepravilne šare žuti i braon deo testa za koru. Kora treba da bude tanka kao za rolat.
Peći u zagrejanoj rerni na 180stC 12-15 minuta. Na isti način spremiti i drugu koru.
Kalup obložiti alu folijom pa prema veličinama stranica iseći koru i obložiti dno i stranice kalupa. Kore poprskati rumom – najbolje da ih premažete rumom pomoću silikonske četkice.
Sipati u kalup naizmenično polustegnut sladoled od vanile i od čokolade.
Preklopiti delom kore takođe isprskanom rumom, prekriti folijom i staviti u zamrzivač da se skroz stegne, 3-4 sata.
Na isti način napravite u drugom kalupu drugu torticu od druge kore i preostalog sladoleda. Torta se lako seče, dovoljno je izvaditi je nekoliko minuta pre služenja.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.