burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija30

Šarena rum sladoled torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
30

Sastojci

Kore

12 Jaja

12 kašika Šećer

12 kašika Brašno

60 g Maslac

2 kašika C Kakao prah

1 malo Rum

Sladoled od vanile

2 kesica C Eskimko sa ukusom vanilina

1 kesica C Šlag krem sa ukusom vanile

500 ml Mleko

Sladoled od čokolade

2 kesica C Eskimko sa ukusom čokolade

1 kesica C Šlag krem sa ukusom čokolade

500 ml Mleko

1 malo Rum

Šarena rum sladoled torta

Dekorativne sladoled tortice sa ukusom vanile, čokolade i ruma.

Koraci pripreme

1

Navedene količine su dovoljne za dve sladoled tortice za koje su vam potrebna dva kalupa dimenzija 32x11 cm dubine 6-7cm (ili nešto manji). Za pečenje kora potreban potreban vam je veliki pleh dimenzija 32x42cm.

2

Prvo pripremite filove: Pomešati sladoled od vanile i šlag krem od vanile sa mlekom i mutiti mikserom na najvećoj brzini 3 minuta.

3

Pomešati sladoled od čokolade i šlag krem od čokolade sa mlekom i malo ruma i mutiti mikserom na najvećoj brzini 3 minuta.

4

Obe smese za sladoled staviti u zamrzivač na oko pola sata da se stegne ali da se ne zamrzne skroz.

5

Ispeći dve kore. Za jednu koru vam je potrebno 6 jajeta, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna, 30g maslaca i 1 kašika kakaoa

6

Prvo umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam pa dodati žumanca. Lagano umešati brašno i otopljen prohlađen maslac. Smesu podeliti na dva dela i u jedan deo umešati kakao.

7

Na podmašćen pek papir u pleh rasporediti naizmenično u nepravilne šare žuti i braon deo testa za koru. Kora treba da bude tanka kao za rolat.

8

Peći u zagrejanoj rerni na 180stC 12-15 minuta. Na isti način spremiti i drugu koru.

9

Kalup obložiti alu folijom pa prema veličinama stranica iseći koru i obložiti dno i stranice kalupa. Kore poprskati rumom – najbolje da ih premažete rumom pomoću silikonske četkice.

10

Sipati u kalup naizmenično polustegnut sladoled od vanile i od čokolade.

11

Preklopiti delom kore takođe isprskanom rumom, prekriti folijom i staviti u zamrzivač da se skroz stegne, 3-4 sata.

12

Na isti način napravite u drugom kalupu drugu torticu od druge kore i preostalog sladoleda. Torta se lako seče, dovoljno je izvaditi je nekoliko minuta pre služenja.

Naši proizvodi

Šarena rum sladoled torta

Dekorativne sladoled tortice sa ukusom vanile, čokolade i ruma.

Koraci pripreme

1

Navedene količine su dovoljne za dve sladoled tortice za koje su vam potrebna dva kalupa dimenzija 32x11 cm dubine 6-7cm (ili nešto manji). Za pečenje kora potreban potreban vam je veliki pleh dimenzija 32x42cm.

2

Prvo pripremite filove: Pomešati sladoled od vanile i šlag krem od vanile sa mlekom i mutiti mikserom na najvećoj brzini 3 minuta.

3

Pomešati sladoled od čokolade i šlag krem od čokolade sa mlekom i malo ruma i mutiti mikserom na najvećoj brzini 3 minuta.

4

Obe smese za sladoled staviti u zamrzivač na oko pola sata da se stegne ali da se ne zamrzne skroz.

5

Ispeći dve kore. Za jednu koru vam je potrebno 6 jajeta, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna, 30g maslaca i 1 kašika kakaoa

6

Prvo umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam pa dodati žumanca. Lagano umešati brašno i otopljen prohlađen maslac. Smesu podeliti na dva dela i u jedan deo umešati kakao.

7

Na podmašćen pek papir u pleh rasporediti naizmenično u nepravilne šare žuti i braon deo testa za koru. Kora treba da bude tanka kao za rolat.

8

Peći u zagrejanoj rerni na 180stC 12-15 minuta. Na isti način spremiti i drugu koru.

9

Kalup obložiti alu folijom pa prema veličinama stranica iseći koru i obložiti dno i stranice kalupa. Kore poprskati rumom – najbolje da ih premažete rumom pomoću silikonske četkice.

10

Sipati u kalup naizmenično polustegnut sladoled od vanile i od čokolade.

11

Preklopiti delom kore takođe isprskanom rumom, prekriti folijom i staviti u zamrzivač da se skroz stegne, 3-4 sata.

12

Na isti način napravite u drugom kalupu drugu torticu od druge kore i preostalog sladoleda. Torta se lako seče, dovoljno je izvaditi je nekoliko minuta pre služenja.

Autor

Sladjana1967kg
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept