burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija20

Posna torta Ruska kapa

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
20

Sastojci

Za koru:

200 g Brašno

100 g Šećera

2 kašika C Kakao prah

1 kesica C Prašak za pecivo

200 ml Kisela voda

50 ml Ulje.

Za fil:

750 ml Mlaka voda

6 kašika Sojino mleko u prahu

150 g Šećera

4 kašika Brašna

4 kašika C Čvrstin

250 g Margarin

4 kašika C Šećer u prahu

70 g C Kokosovo brašno

Za glazuru:

70 g Posne čokolade

5 kašika Ulje.

Posna torta Ruska kapa

Recept koji podseća na deserte iz detinjstva i budi uspomene.

Koraci pripreme

Priprema kora:

Pomešati 200 g brašna, 100 g šećera, 2 kašike kakaa i prašak za pecivo. Preliti ih uljem i kiselom vodom. Smesu sjediniti, pa izliti u pleh obložen pek papirom. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 15- ak minuta. Na isti način pripremiti još jednu koru. Ostaviti ih da se sasvim ohlade.

Priprema fila:

U mlakoj vodi razmutiti sojino mleko u prahu, dodati mu šećer i staviti da se kuva. U 200 ml vode razmutiti brašno I C čvrstin, pa zakuvati u smesu koja vri. Ostaviti da se sasvim ohladi. Margarin penasto umutiti sa C šećerom u prahu. Zatim dodavati kašiku po kašiku ohlađenog fila.

Finalni postupak:

Od ohlađenih kora izvući uz pomoć metalnog obruča manje okrugle kore(prečnika 28 cm). Ređati naizmenično kora- fil- kora- fil..., i tako redom. Celu tortu premazati preostalim filom. Po obodu rasporediti kokosovo brašno. Odozgo preliti glazurom od posne čokolade i ulja.

Naši proizvodi

Posna torta Ruska kapa

Recept koji podseća na deserte iz detinjstva i budi uspomene.

Koraci pripreme

Priprema kora:

Pomešati 200 g brašna, 100 g šećera, 2 kašike kakaa i prašak za pecivo. Preliti ih uljem i kiselom vodom. Smesu sjediniti, pa izliti u pleh obložen pek papirom. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 15- ak minuta. Na isti način pripremiti još jednu koru. Ostaviti ih da se sasvim ohlade.

Priprema fila:

U mlakoj vodi razmutiti sojino mleko u prahu, dodati mu šećer i staviti da se kuva. U 200 ml vode razmutiti brašno I C čvrstin, pa zakuvati u smesu koja vri. Ostaviti da se sasvim ohladi. Margarin penasto umutiti sa C šećerom u prahu. Zatim dodavati kašiku po kašiku ohlađenog fila.

Finalni postupak:

Od ohlađenih kora izvući uz pomoć metalnog obruča manje okrugle kore(prečnika 28 cm). Ređati naizmenično kora- fil- kora- fil..., i tako redom. Celu tortu premazati preostalim filom. Po obodu rasporediti kokosovo brašno. Odozgo preliti glazurom od posne čokolade i ulja.

Autor

Sandra Stojiljković Cvetković
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slana i slatka peciva"

Pošalji recept