0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
20
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
20
200 g Brašno
100 g Šećera
200 ml Kisela voda
50 ml Ulje.
750 ml Mlaka voda
6 kašika Sojino mleko u prahu
150 g Šećera
4 kašika Brašna
250 g Margarin
70 g Posne čokolade
5 kašika Ulje.
Recept koji podseća na deserte iz detinjstva i budi uspomene.
Pomešati 200 g brašna, 100 g šećera, 2 kašike kakaa i prašak za pecivo. Preliti ih uljem i kiselom vodom. Smesu sjediniti, pa izliti u pleh obložen pek papirom. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 15- ak minuta. Na isti način pripremiti još jednu koru. Ostaviti ih da se sasvim ohlade.
U mlakoj vodi razmutiti sojino mleko u prahu, dodati mu šećer i staviti da se kuva. U 200 ml vode razmutiti brašno I C čvrstin, pa zakuvati u smesu koja vri. Ostaviti da se sasvim ohladi. Margarin penasto umutiti sa C šećerom u prahu. Zatim dodavati kašiku po kašiku ohlađenog fila.
Od ohlađenih kora izvući uz pomoć metalnog obruča manje okrugle kore(prečnika 28 cm). Ređati naizmenično kora- fil- kora- fil..., i tako redom. Celu tortu premazati preostalim filom. Po obodu rasporediti kokosovo brašno. Odozgo preliti glazurom od posne čokolade i ulja.
Recept koji podseća na deserte iz detinjstva i budi uspomene.
Pomešati 200 g brašna, 100 g šećera, 2 kašike kakaa i prašak za pecivo. Preliti ih uljem i kiselom vodom. Smesu sjediniti, pa izliti u pleh obložen pek papirom. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 15- ak minuta. Na isti način pripremiti još jednu koru. Ostaviti ih da se sasvim ohlade.
U mlakoj vodi razmutiti sojino mleko u prahu, dodati mu šećer i staviti da se kuva. U 200 ml vode razmutiti brašno I C čvrstin, pa zakuvati u smesu koja vri. Ostaviti da se sasvim ohladi. Margarin penasto umutiti sa C šećerom u prahu. Zatim dodavati kašiku po kašiku ohlađenog fila.
Od ohlađenih kora izvući uz pomoć metalnog obruča manje okrugle kore(prečnika 28 cm). Ređati naizmenično kora- fil- kora- fil..., i tako redom. Celu tortu premazati preostalim filom. Po obodu rasporediti kokosovo brašno. Odozgo preliti glazurom od posne čokolade i ulja.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.