burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Posna Moskva šnit torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Sastojci za jednu koru:

2 male šoljice (od 0,7 dl) šećera

2 šoljice kisele vode

1 šoljica ulja

1 kašika meda

1 kašičica C praška za pecivo

2 kašike C kakao praha

5 kašika mlevenih oraha

250 g brašna

Za prvi fil:

1,3 l soka od ananasa

250 g C pudinga od vanile

10 kašika šećera

2 dl soka od ananasa iz konzerve

250 g margarina

150 g C šećera u prahu

Za drugi fil:

500 ml posne slatke pavlake

Dodatno:

300 g višanja

1 konzerva ananasa

Posna Moskva šnit torta

Koraci pripreme

Sve sastojke za koru izmešati kašikom i smesu izliti u podmazan i brašnom posut pleh, pa peći koru na 200 stepeni , 20 min (pleh 23×33).

Na isti način napraviti još jednu koru. Kad se kore ohlade preseći ih na pola da se dobiju ukupno 4 kore.

Za prvi fil staviti sok sa šećerom da provri, a puding razmutiti sa sokom iz konzerve, pa skuvati fil.

Kad se ohladi sjediniti ga sa prethodno izmućenim posnim margarinom i prah šećerom.

Za drugi fil izmutiti posnu slatku pavlaku. Višnje staviti u cediljku da se ocede.

Prvu koru poprskati sa sokom koje su pustile višnje, premazati prvim filom, poredjati ananas, pa premazati slatku pavlaku.

Staviti drugu koru, poprskati je, zatim naneti prvi fil, poredjati sve višnje, slatka pavlaka, poprskana treća kora, prvi fil, ananas, slatka pavlaka, četvrta kora.

Celu tortu premazati sa prvim filom, pa preko premazati ostatak slatke pavlake.

Naši proizvodi

Posna Moskva šnit torta

Koraci pripreme

Sve sastojke za koru izmešati kašikom i smesu izliti u podmazan i brašnom posut pleh, pa peći koru na 200 stepeni , 20 min (pleh 23×33).

Na isti način napraviti još jednu koru. Kad se kore ohlade preseći ih na pola da se dobiju ukupno 4 kore.

Za prvi fil staviti sok sa šećerom da provri, a puding razmutiti sa sokom iz konzerve, pa skuvati fil.

Kad se ohladi sjediniti ga sa prethodno izmućenim posnim margarinom i prah šećerom.

Za drugi fil izmutiti posnu slatku pavlaku. Višnje staviti u cediljku da se ocede.

Prvu koru poprskati sa sokom koje su pustile višnje, premazati prvim filom, poredjati ananas, pa premazati slatku pavlaku.

Staviti drugu koru, poprskati je, zatim naneti prvi fil, poredjati sve višnje, slatka pavlaka, poprskana treća kora, prvi fil, ananas, slatka pavlaka, četvrta kora.

Celu tortu premazati sa prvim filom, pa preko premazati ostatak slatke pavlake.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept