1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
8
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
8
200 g mlevene posne plazme
50 g drobljenog pečenog lešnika
100 ml voćnog soka od manga
150 g posnog Eurokrema
2 kesica C Puding sa ukusom vanilina
500 ml biljnog mleka
1 kašika džema od manga
250 g očišćenog manga ( oko 500g celog)
150 g šećera
1/2 komad limuna( samo sok)
100 ml biljnog mleka
80 g posnog šlaga
2 kašika džema od manga
Laka posna torta bez pečenja. Ova je sa mangom , ali može i sa bilo kojim drugim voćem koje vi posebno volite
Mango očistiti i iseći na kockice.Kod nas se teško nadje lep zreo narandžast mango, ali i zelenkasti spolja je unutra zreo i sočan.Iscediti pola limuna ( jedna puna supena kašika soka).U šerpu sipati kockice manga i šećer.Količina šećera se meri prema težini očišćenog manga u odnosu 3:5,tj. na 250 gr manga ide 150 gr šećera.Kuva se na tišoj vatri oko 20minuta , i to u što dubljoj šerpi jer dosta prska.Nakon 20 minuta dodati kašiku soka od limuna i kuvati još 2 minuta.Treba da postigne gustinu kao i svi drugi džemovi.
Ostaviti da ohladi.
Skuvati puding u bademovom ili bilo kojem drugom biljnom mleku. Kada se prohladi dodati malo džema od manga.
Umutiti šlag sa 100ml mleka.
Samleti keks i sastaviti sa lešnicima i sokom.
U kalupu oformiti koru od keksa i lešnika , pa je premazati lešnik čoko kremom .
Preko krema sipati fil od pudinga.
Preko pudinga sipati sloj od džema, pa do vrha kalupa dopuniti šlagom.
Po vrhu dekorisati džemom.
Ostaviti u frižideru nekoliko sati da se ohladi i da se povežu ukusi.
Prijatno!
Laka posna torta bez pečenja. Ova je sa mangom , ali može i sa bilo kojim drugim voćem koje vi posebno volite
Mango očistiti i iseći na kockice.Kod nas se teško nadje lep zreo narandžast mango, ali i zelenkasti spolja je unutra zreo i sočan.Iscediti pola limuna ( jedna puna supena kašika soka).U šerpu sipati kockice manga i šećer.Količina šećera se meri prema težini očišćenog manga u odnosu 3:5,tj. na 250 gr manga ide 150 gr šećera.Kuva se na tišoj vatri oko 20minuta , i to u što dubljoj šerpi jer dosta prska.Nakon 20 minuta dodati kašiku soka od limuna i kuvati još 2 minuta.Treba da postigne gustinu kao i svi drugi džemovi.
Ostaviti da ohladi.
Skuvati puding u bademovom ili bilo kojem drugom biljnom mleku. Kada se prohladi dodati malo džema od manga.
Umutiti šlag sa 100ml mleka.
Samleti keks i sastaviti sa lešnicima i sokom.
U kalupu oformiti koru od keksa i lešnika , pa je premazati lešnik čoko kremom .
Preko krema sipati fil od pudinga.
Preko pudinga sipati sloj od džema, pa do vrha kalupa dopuniti šlagom.
Po vrhu dekorisati džemom.
Ostaviti u frižideru nekoliko sati da se ohladi i da se povežu ukusi.
Prijatno!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.