burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija8

Posna mango torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
8

Sastojci

Kora:

200 g mlevene posne plazme

50 g drobljenog pečenog lešnika

100 ml voćnog soka od manga

Premaz 1

150 g posnog Eurokrema

Fil:

2 kesica C Puding sa ukusom vanilina

2 kašika C Šećer u prahu

500 ml biljnog mleka

1 kašika džema od manga

1 kesica C Vanilin šećer

Premaz 2-džem od manga

250 g očišćenog manga ( oko 500g celog)

150 g šećera

1/2 komad limuna( samo sok)

Završni sloj:

100 ml biljnog mleka

80 g posnog šlaga

1 kašika C Šećer u prahu

Dekoracija:

2 kašika džema od manga

Posna mango torta

Laka posna torta bez pečenja. Ova je sa mangom , ali može i sa bilo kojim drugim voćem koje vi posebno volite

Koraci pripreme

Korak 1-džem od manga

Mango očistiti i iseći na kockice.Kod nas se teško nadje lep zreo narandžast mango, ali i zelenkasti spolja je unutra zreo i sočan.Iscediti pola limuna ( jedna puna supena kašika soka).U šerpu sipati kockice manga i šećer.Količina šećera se meri prema težini očišćenog manga u odnosu 3:5,tj. na 250 gr manga ide 150 gr šećera.Kuva se na tišoj vatri oko 20minuta , i to u što dubljoj šerpi jer dosta prska.Nakon 20 minuta dodati kašiku soka od limuna i kuvati još 2 minuta.Treba da postigne gustinu kao i svi drugi džemovi.
Ostaviti da ohladi.

Korak 2-Priprema

Skuvati puding u bademovom ili bilo kojem drugom biljnom mleku. Kada se prohladi dodati malo džema od manga.
Umutiti šlag sa 100ml mleka.

Samleti keks i sastaviti sa lešnicima i sokom.

Korak 3-Slaganje torte

U kalupu oformiti koru od keksa i lešnika , pa je premazati lešnik čoko kremom .
Preko krema sipati fil od pudinga.
Preko pudinga sipati sloj od džema, pa do vrha kalupa dopuniti šlagom.
Po vrhu dekorisati džemom.
Ostaviti u frižideru nekoliko sati da se ohladi i da se povežu ukusi.
Prijatno!

Naši proizvodi

Posna mango torta

Laka posna torta bez pečenja. Ova je sa mangom , ali može i sa bilo kojim drugim voćem koje vi posebno volite

Koraci pripreme

Korak 1-džem od manga

Mango očistiti i iseći na kockice.Kod nas se teško nadje lep zreo narandžast mango, ali i zelenkasti spolja je unutra zreo i sočan.Iscediti pola limuna ( jedna puna supena kašika soka).U šerpu sipati kockice manga i šećer.Količina šećera se meri prema težini očišćenog manga u odnosu 3:5,tj. na 250 gr manga ide 150 gr šećera.Kuva se na tišoj vatri oko 20minuta , i to u što dubljoj šerpi jer dosta prska.Nakon 20 minuta dodati kašiku soka od limuna i kuvati još 2 minuta.Treba da postigne gustinu kao i svi drugi džemovi.
Ostaviti da ohladi.

Korak 2-Priprema

Skuvati puding u bademovom ili bilo kojem drugom biljnom mleku. Kada se prohladi dodati malo džema od manga.
Umutiti šlag sa 100ml mleka.

Samleti keks i sastaviti sa lešnicima i sokom.

Korak 3-Slaganje torte

U kalupu oformiti koru od keksa i lešnika , pa je premazati lešnik čoko kremom .
Preko krema sipati fil od pudinga.
Preko pudinga sipati sloj od džema, pa do vrha kalupa dopuniti šlagom.
Po vrhu dekorisati džemom.
Ostaviti u frižideru nekoliko sati da se ohladi i da se povežu ukusi.
Prijatno!

Autor

Sdjv
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Čokoladne torte i kolači"

Pošalji recept