burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20-25

Posna kapri torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20-25

Sastojci

Kora:

800 g posnog mlevenog keksa

250 g posnog margarina za kolače

+ 150 g margarina (ako zatreba, zbog količine keksa)

100 g C šećera u prahu

sok od pomorandže po potrebi

Fil 1:

800 g višanja

400 ml vode

200 g šećera

2 C pudinga od vanile

Fil 2:

1 l gaziranog soka od pomorandže

5-10 kašika šećera

2 C pudinga od vanile

4 kašike brašna

1 posni margarin

100 g C šećera u prahu

C šlag

Posna kapri torta

Koraci pripreme

Za koru, keks sipati u dublju posudu, dodati C šećer u prahu, otopljeni margarin i sok ako je postrebno.

Kada se smesa lepo sjedini, prebaciti u kalup, poravnati jednako u kalupu.

Za prvi fil, prokuvati na srednjoj vatri, višnje, vodu i šećer 10-15 min. Izblendati smesu i u nju dodati 2 C pudinga od vanile, kuvati dok se ne stegne. Sipati preko kore od keksa.

Za drugi fil, prokuvati 1 l gaziranog soka od pomorandže, šećer, 2 C pudinga od vanile i 4 kašike brašna.

Kada se zgusne staviiti 250 g margarina i 100 g C šećera u prahu. Kada se prohladi sipati preko prvog fila.

Na kraju preko svega, filovati C šlagom.

Naši proizvodi

Posna kapri torta

Koraci pripreme

Za koru, keks sipati u dublju posudu, dodati C šećer u prahu, otopljeni margarin i sok ako je postrebno.

Kada se smesa lepo sjedini, prebaciti u kalup, poravnati jednako u kalupu.

Za prvi fil, prokuvati na srednjoj vatri, višnje, vodu i šećer 10-15 min. Izblendati smesu i u nju dodati 2 C pudinga od vanile, kuvati dok se ne stegne. Sipati preko kore od keksa.

Za drugi fil, prokuvati 1 l gaziranog soka od pomorandže, šećer, 2 C pudinga od vanile i 4 kašike brašna.

Kada se zgusne staviiti 250 g margarina i 100 g C šećera u prahu. Kada se prohladi sipati preko prvog fila.

Na kraju preko svega, filovati C šlagom.

Autor

Andrijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept