0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20-25
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20-25
800 g posnog mlevenog keksa
250 g posnog margarina za kolače
+ 150 g margarina (ako zatreba, zbog količine keksa)
100 g C šećera u prahu
sok od pomorandže po potrebi
800 g višanja
400 ml vode
200 g šećera
2 C pudinga od vanile
1 l gaziranog soka od pomorandže
5-10 kašika šećera
2 C pudinga od vanile
4 kašike brašna
1 posni margarin
100 g C šećera u prahu
C šlag
Za koru, keks sipati u dublju posudu, dodati C šećer u prahu, otopljeni margarin i sok ako je postrebno.
Kada se smesa lepo sjedini, prebaciti u kalup, poravnati jednako u kalupu.
Za prvi fil, prokuvati na srednjoj vatri, višnje, vodu i šećer 10-15 min. Izblendati smesu i u nju dodati 2 C pudinga od vanile, kuvati dok se ne stegne. Sipati preko kore od keksa.
Za drugi fil, prokuvati 1 l gaziranog soka od pomorandže, šećer, 2 C pudinga od vanile i 4 kašike brašna.
Kada se zgusne staviiti 250 g margarina i 100 g C šećera u prahu. Kada se prohladi sipati preko prvog fila.
Na kraju preko svega, filovati C šlagom.
Za koru, keks sipati u dublju posudu, dodati C šećer u prahu, otopljeni margarin i sok ako je postrebno.
Kada se smesa lepo sjedini, prebaciti u kalup, poravnati jednako u kalupu.
Za prvi fil, prokuvati na srednjoj vatri, višnje, vodu i šećer 10-15 min. Izblendati smesu i u nju dodati 2 C pudinga od vanile, kuvati dok se ne stegne. Sipati preko kore od keksa.
Za drugi fil, prokuvati 1 l gaziranog soka od pomorandže, šećer, 2 C pudinga od vanile i 4 kašike brašna.
Kada se zgusne staviiti 250 g margarina i 100 g C šećera u prahu. Kada se prohladi sipati preko prvog fila.
Na kraju preko svega, filovati C šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.