0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
16-20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16-20
12 belanaca
200 g šećera
1 kašika sirćeta
2 C pudinga od vanile
800 ml mleka
6 žumanaca
150 g C šećera u prahu
200 g margarina
2 kašike C čvrstina
2 C pudinga od maline
800 ml mleka
6 žumanaca
150 g C šećera u prahu
200 g margarina
2 kašike C čvrstina
300 g C šlag krema
Kora :
12 belanaca umutiti mikserom, dodati šećer, a zatim kašiku sirćeta. Peći na 150 stepeni.
Prvi fil :
U jednu posudu pomešati C puding od vanile, C čvrstin, žumanca i 100 ml mleka. Preostalo mleko staviti da provri, zatim dodati smesu iz prethodne posude. Kada bude skuvano, ostaviti da se ohladi. Umutiti mikserom margarin i C šećer u prahu, zatim dodati u prethodno ohlađenu smesu.
Iste korake ponoviti sa drugim filom, jedina razlika je to sto u drugom filu ide puding od maline.
Postupak :
Kora - Prvi fil - Drugi fil - C Šlag
Kora :
12 belanaca umutiti mikserom, dodati šećer, a zatim kašiku sirćeta. Peći na 150 stepeni.
Prvi fil :
U jednu posudu pomešati C puding od vanile, C čvrstin, žumanca i 100 ml mleka. Preostalo mleko staviti da provri, zatim dodati smesu iz prethodne posude. Kada bude skuvano, ostaviti da se ohladi. Umutiti mikserom margarin i C šećer u prahu, zatim dodati u prethodno ohlađenu smesu.
Iste korake ponoviti sa drugim filom, jedina razlika je to sto u drugom filu ide puding od maline.
Postupak :
Kora - Prvi fil - Drugi fil - C Šlag
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.