burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Ledena poslasticsa

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

Za koru:

150 g šećera

3 belanceta

prstohvat soli

kašika soka od limuna

Za ledeni krem:

400 g malina

75 g badema

3 žumanceta

75 g šećera

100 g šećera u prahu C

500 g C šlaga

4 kašike soka od limuna

rendana limunova kora

3 kašike sirupa od zove

Ledena poslasticsa

Koraci pripreme

Umutite čvrst sneg od belanaca sa prstohvatom soli i limunovim sokom, postepeno dodajte šećer i sipajte u plastičnu kesu.

Pleh obložite masnim papirom, oblikujte dva kruga prečnika 20 cm i sušite u rerni na 100 stepeni oko dva sata.

U posudi karamelizujte šećer, dodajte seckane bademe, sipajte na pak papir, ohladite i izdrobite.

Jednu koru od belanaca sitno iseckajte.

Žumanca izmiksajte sa šećerom u prahu, rendanom korom i sokom od limuna, dodajte šlag, 250 g malina, seckanu koru od belanaca i 2/3 karamelozovanih badema.

Krem sipajte u okruglu posudu prečnika 20 cm, stavite drugu koru od belanaca, pritisnite i ostavite u zamrzivaču tokom noći.

Sutradan tortu izvrnite na tanjir, prelijte ostatkom malina koje ste izmešali sa sirupom i ukrasite seckanim bademima.

Naši proizvodi

Ledena poslasticsa

Koraci pripreme

Umutite čvrst sneg od belanaca sa prstohvatom soli i limunovim sokom, postepeno dodajte šećer i sipajte u plastičnu kesu.

Pleh obložite masnim papirom, oblikujte dva kruga prečnika 20 cm i sušite u rerni na 100 stepeni oko dva sata.

U posudi karamelizujte šećer, dodajte seckane bademe, sipajte na pak papir, ohladite i izdrobite.

Jednu koru od belanaca sitno iseckajte.

Žumanca izmiksajte sa šećerom u prahu, rendanom korom i sokom od limuna, dodajte šlag, 250 g malina, seckanu koru od belanaca i 2/3 karamelozovanih badema.

Krem sipajte u okruglu posudu prečnika 20 cm, stavite drugu koru od belanaca, pritisnite i ostavite u zamrzivaču tokom noći.

Sutradan tortu izvrnite na tanjir, prelijte ostatkom malina koje ste izmešali sa sirupom i ukrasite seckanim bademima.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept