0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
15
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
150 g šećera
3 belanceta
prstohvat soli
kašika soka od limuna
400 g malina
75 g badema
3 žumanceta
75 g šećera
100 g šećera u prahu C
500 g C šlaga
4 kašike soka od limuna
rendana limunova kora
3 kašike sirupa od zove
Umutite čvrst sneg od belanaca sa prstohvatom soli i limunovim sokom, postepeno dodajte šećer i sipajte u plastičnu kesu.
Pleh obložite masnim papirom, oblikujte dva kruga prečnika 20 cm i sušite u rerni na 100 stepeni oko dva sata.
U posudi karamelizujte šećer, dodajte seckane bademe, sipajte na pak papir, ohladite i izdrobite.
Jednu koru od belanaca sitno iseckajte.
Žumanca izmiksajte sa šećerom u prahu, rendanom korom i sokom od limuna, dodajte šlag, 250 g malina, seckanu koru od belanaca i 2/3 karamelozovanih badema.
Krem sipajte u okruglu posudu prečnika 20 cm, stavite drugu koru od belanaca, pritisnite i ostavite u zamrzivaču tokom noći.
Sutradan tortu izvrnite na tanjir, prelijte ostatkom malina koje ste izmešali sa sirupom i ukrasite seckanim bademima.
Umutite čvrst sneg od belanaca sa prstohvatom soli i limunovim sokom, postepeno dodajte šećer i sipajte u plastičnu kesu.
Pleh obložite masnim papirom, oblikujte dva kruga prečnika 20 cm i sušite u rerni na 100 stepeni oko dva sata.
U posudi karamelizujte šećer, dodajte seckane bademe, sipajte na pak papir, ohladite i izdrobite.
Jednu koru od belanaca sitno iseckajte.
Žumanca izmiksajte sa šećerom u prahu, rendanom korom i sokom od limuna, dodajte šlag, 250 g malina, seckanu koru od belanaca i 2/3 karamelozovanih badema.
Krem sipajte u okruglu posudu prečnika 20 cm, stavite drugu koru od belanaca, pritisnite i ostavite u zamrzivaču tokom noći.
Sutradan tortu izvrnite na tanjir, prelijte ostatkom malina koje ste izmešali sa sirupom i ukrasite seckanim bademima.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.