burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Kremisimo torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

200 g C krem šlaga

200 g C šećera u prahu

200 g čokolade za kuvanje

21 jaje

2 peciva

15 kašika brašna

15 kašika šećera

1/2 l mleka

1 margarin

200 g C šlaga za ukrašavanje

3 kašike C kakao praha

Kremisimo torta

Koraci pripreme

Patišpanj:
Umutiti čvrsto 5 belanaca i 5 kašika šećera, zatim dodati 5 izmućenih žumanaca i 5 kašika brašna, i kašičicu kakaoa da dobijemo braonkasti patišpanj.

Tako ponoviti 3 puta, jer nam je potrebno 3 patišpanja.

Fil:
Umutiti jedan margarin sa 6 žumanaca i 200 g šećera u prahu i tome dodati 200 g otopljene hladne čololade.

Zatim 200 g C krem šlaga izmiksati sa 3 dl hladnog mleka. Smesa mora biti čvrsta, probati i ako je potrebno dodati još mleka.

Kada smo šlag umutili, dodamo prethodni fil od margarina, šećera i žumanaca i čololade.

Zatim tortu filovati i ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Kremisimo torta

Koraci pripreme

Patišpanj:
Umutiti čvrsto 5 belanaca i 5 kašika šećera, zatim dodati 5 izmućenih žumanaca i 5 kašika brašna, i kašičicu kakaoa da dobijemo braonkasti patišpanj.

Tako ponoviti 3 puta, jer nam je potrebno 3 patišpanja.

Fil:
Umutiti jedan margarin sa 6 žumanaca i 200 g šećera u prahu i tome dodati 200 g otopljene hladne čololade.

Zatim 200 g C krem šlaga izmiksati sa 3 dl hladnog mleka. Smesa mora biti čvrsta, probati i ako je potrebno dodati još mleka.

Kada smo šlag umutili, dodamo prethodni fil od margarina, šećera i žumanaca i čololade.

Zatim tortu filovati i ukrasiti po želji.

Autor

Amalija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept