burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

Kokos rozenka sa plazmom i belom čokoladom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Fil:

400 g kokosovog mleka u limenci

600 ml mleka

150 g šećera

1 kesica C Puding sa ukusom vanilina

1 kesica C Vanilin šećer

5 kašika C Čvrstin

200 g putera ili margarina

100 g bele čokolade

10 kašika mlevene plazme

5 kašika C Kokosovo brašno

Bela glazura:

150 ml mleka

5 kašika C Šećer u prahu

50 g bele čokolade

2 kašika C Čvrstin

I još:

1 pakovanje komad Dr. Oetker Rozen korica

Kokos rozenka sa plazmom i belom čokoladom

Za sve ljubitelje kokosa, evo jedne brze nepečene torte, čiji sam recept prilagodila svom ukusu i verujte oduševila sam se koliko je ukusna, mada, moram priznati da ja nisam baš ljubitelj kokosa. Imala sam kokosovo mleko u limenci, i htela sam da ga iskoristim baš za ovu tortu i verujem, da je i ono ovoj torti dalo taj poseban šmek...

Koraci pripreme

Fil::

U 3 dl mleka rastvorite puding i gustin pa dodajte u ostatak provrelog mleka sa šećerom i vanilom. Kuvajte uz mešanje oko 5 minuta pa dodajte margarin i čokoladu. Sklonite sa vatre i mešajte dok se sve ne otopi a zatim dodajte plazmu i kokos. Mutite mikserom da se sve sjedini.

Filovanje:

Mlakim filom premazujte listove Rozen korica i svaku malo pritisnite da se slepi. Zadnje
u koricu nemojte premazivati ovom filom. Odozgo stavite odgovarajući poslužavnik ili sl.

Bela glazura:

U manji sud rastvorite mleko i gustin, zatim dodajte šećer i čokoladu pa sve kuvajte na umerenoj vatri dok ne počne da se zgušnjava. Mlakom glazurom premažite tortu i po želji je dekorišite kokosom, mlevenom plazmom i rendanom čokoladom.

Hladjenje i posluživanje:

Ostavite tortu da se dobro ohladi i stegne pa je poslužite.

Naši proizvodi

Kokos rozenka sa plazmom i belom čokoladom

Za sve ljubitelje kokosa, evo jedne brze nepečene torte, čiji sam recept prilagodila svom ukusu i verujte oduševila sam se koliko je ukusna, mada, moram priznati da ja nisam baš ljubitelj kokosa. Imala sam kokosovo mleko u limenci, i htela sam da ga iskoristim baš za ovu tortu i verujem, da je i ono ovoj torti dalo taj poseban šmek...

Koraci pripreme

Fil::

U 3 dl mleka rastvorite puding i gustin pa dodajte u ostatak provrelog mleka sa šećerom i vanilom. Kuvajte uz mešanje oko 5 minuta pa dodajte margarin i čokoladu. Sklonite sa vatre i mešajte dok se sve ne otopi a zatim dodajte plazmu i kokos. Mutite mikserom da se sve sjedini.

Filovanje:

Mlakim filom premazujte listove Rozen korica i svaku malo pritisnite da se slepi. Zadnje
u koricu nemojte premazivati ovom filom. Odozgo stavite odgovarajući poslužavnik ili sl.

Bela glazura:

U manji sud rastvorite mleko i gustin, zatim dodajte šećer i čokoladu pa sve kuvajte na umerenoj vatri dok ne počne da se zgušnjava. Mlakom glazurom premažite tortu i po želji je dekorišite kokosom, mlevenom plazmom i rendanom čokoladom.

Hladjenje i posluživanje:

Ostavite tortu da se dobro ohladi i stegne pa je poslužite.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept