0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
12
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
12
400 g kokosovog mleka u limenci
600 ml mleka
150 g šećera
1 kesica C Puding sa ukusom vanilina
200 g putera ili margarina
100 g bele čokolade
10 kašika mlevene plazme
150 ml mleka
50 g bele čokolade
1 pakovanje komad Dr. Oetker Rozen korica
Za sve ljubitelje kokosa, evo jedne brze nepečene torte, čiji sam recept prilagodila svom ukusu i verujte oduševila sam se koliko je ukusna, mada, moram priznati da ja nisam baš ljubitelj kokosa. Imala sam kokosovo mleko u limenci, i htela sam da ga iskoristim baš za ovu tortu i verujem, da je i ono ovoj torti dalo taj poseban šmek...
U 3 dl mleka rastvorite puding i gustin pa dodajte u ostatak provrelog mleka sa šećerom i vanilom. Kuvajte uz mešanje oko 5 minuta pa dodajte margarin i čokoladu. Sklonite sa vatre i mešajte dok se sve ne otopi a zatim dodajte plazmu i kokos. Mutite mikserom da se sve sjedini.
Mlakim filom premazujte listove Rozen korica i svaku malo pritisnite da se slepi. Zadnje
u koricu nemojte premazivati ovom filom. Odozgo stavite odgovarajući poslužavnik ili sl.
U manji sud rastvorite mleko i gustin, zatim dodajte šećer i čokoladu pa sve kuvajte na umerenoj vatri dok ne počne da se zgušnjava. Mlakom glazurom premažite tortu i po želji je dekorišite kokosom, mlevenom plazmom i rendanom čokoladom.
Ostavite tortu da se dobro ohladi i stegne pa je poslužite.
Za sve ljubitelje kokosa, evo jedne brze nepečene torte, čiji sam recept prilagodila svom ukusu i verujte oduševila sam se koliko je ukusna, mada, moram priznati da ja nisam baš ljubitelj kokosa. Imala sam kokosovo mleko u limenci, i htela sam da ga iskoristim baš za ovu tortu i verujem, da je i ono ovoj torti dalo taj poseban šmek...
U 3 dl mleka rastvorite puding i gustin pa dodajte u ostatak provrelog mleka sa šećerom i vanilom. Kuvajte uz mešanje oko 5 minuta pa dodajte margarin i čokoladu. Sklonite sa vatre i mešajte dok se sve ne otopi a zatim dodajte plazmu i kokos. Mutite mikserom da se sve sjedini.
Mlakim filom premazujte listove Rozen korica i svaku malo pritisnite da se slepi. Zadnje
u koricu nemojte premazivati ovom filom. Odozgo stavite odgovarajući poslužavnik ili sl.
U manji sud rastvorite mleko i gustin, zatim dodajte šećer i čokoladu pa sve kuvajte na umerenoj vatri dok ne počne da se zgušnjava. Mlakom glazurom premažite tortu i po želji je dekorišite kokosom, mlevenom plazmom i rendanom čokoladom.
Ostavite tortu da se dobro ohladi i stegne pa je poslužite.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.