burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija12

Kokos–espresso torta (bez brašna)

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
12

Sastojci

Kora (3 tanke)

6 komad Belanca

150 g C Šećer u prahu

150 g C Kokosovo brašno

1 prstohvat So

Krem

250 g Mascarpone sira

200 ml Slatke pavlake

100 g Bele čokolade

1 kesica C Vanilin šećer

1 kašika C Kokosovo brašno

Za espresso sloj

100 ml Jake espreso kafe (ohlađene)

1 kašika C Šećer u prahu

1 kašičica Likera od kafe (po želji)

Dekoracija

100 g Kokos čipsa

50 g C Kakao prah

Kokos–espresso torta (bez brašna)

Torta koja je lagana poput Rafaela, ali sa gorkasto–kafastom dubinom. Kokos i espresso se fantastično nadopunjuju i daju sofisticiran desert.

Koraci pripreme

Kora

Umutiti belanca sa solju u čvrst sneg.
Postepeno dodavati C šećer u prahu dok se ne dobije sjajan šaum.
Lagano umešati C kokosovo brašno.
Peći u kalupu (26 cm) na papiru za pečenje – 3 tanke kore, svaka po ~15 min na 160°C. Ostaviti da se ohlade.

Krem

Otopiti belu čokoladu i ostaviti da se prohladi.
Umutiti pavlaku do pola, dodati mascarpone i C vanilin šećer.
Umešati otopljenu čokoladu i C kokosovo brasno, u prahu – dobije se svilenkast krem.

Espresso sloj

Pomešati hladnu kafu, C šećer u prahu i liker.
Svaku koru lagano premazati ovom mešavinom (ne previše, da ostane stabilna).

Slaganje

Kora → krem → kora → krem → kora → krem.
Na vrhu posuti kokos čips i malo kakao praha.

Hlađenje

Ostaviti tortu u frižideru minimum 4h, najbolje preko noći.

Naši proizvodi

Kokos–espresso torta (bez brašna)

Torta koja je lagana poput Rafaela, ali sa gorkasto–kafastom dubinom. Kokos i espresso se fantastično nadopunjuju i daju sofisticiran desert.

Koraci pripreme

Kora

Umutiti belanca sa solju u čvrst sneg.
Postepeno dodavati C šećer u prahu dok se ne dobije sjajan šaum.
Lagano umešati C kokosovo brašno.
Peći u kalupu (26 cm) na papiru za pečenje – 3 tanke kore, svaka po ~15 min na 160°C. Ostaviti da se ohlade.

Krem

Otopiti belu čokoladu i ostaviti da se prohladi.
Umutiti pavlaku do pola, dodati mascarpone i C vanilin šećer.
Umešati otopljenu čokoladu i C kokosovo brasno, u prahu – dobije se svilenkast krem.

Espresso sloj

Pomešati hladnu kafu, C šećer u prahu i liker.
Svaku koru lagano premazati ovom mešavinom (ne previše, da ostane stabilna).

Slaganje

Kora → krem → kora → krem → kora → krem.
Na vrhu posuti kokos čips i malo kakao praha.

Hlađenje

Ostaviti tortu u frižideru minimum 4h, najbolje preko noći.

Autor

Aleksandra Pesic
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept