0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
12
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
12
6 komad Belanca
1 prstohvat So
250 g Mascarpone sira
200 ml Slatke pavlake
100 g Bele čokolade
100 ml Jake espreso kafe (ohlađene)
1 kašičica Likera od kafe (po želji)
100 g Kokos čipsa
Torta koja je lagana poput Rafaela, ali sa gorkasto–kafastom dubinom. Kokos i espresso se fantastično nadopunjuju i daju sofisticiran desert.
Umutiti belanca sa solju u čvrst sneg.
Postepeno dodavati C šećer u prahu dok se ne dobije sjajan šaum.
Lagano umešati C kokosovo brašno.
Peći u kalupu (26 cm) na papiru za pečenje – 3 tanke kore, svaka po ~15 min na 160°C. Ostaviti da se ohlade.
Otopiti belu čokoladu i ostaviti da se prohladi.
Umutiti pavlaku do pola, dodati mascarpone i C vanilin šećer.
Umešati otopljenu čokoladu i C kokosovo brasno, u prahu – dobije se svilenkast krem.
Pomešati hladnu kafu, C šećer u prahu i liker.
Svaku koru lagano premazati ovom mešavinom (ne previše, da ostane stabilna).
Kora → krem → kora → krem → kora → krem.
Na vrhu posuti kokos čips i malo kakao praha.
Ostaviti tortu u frižideru minimum 4h, najbolje preko noći.
Torta koja je lagana poput Rafaela, ali sa gorkasto–kafastom dubinom. Kokos i espresso se fantastično nadopunjuju i daju sofisticiran desert.
Umutiti belanca sa solju u čvrst sneg.
Postepeno dodavati C šećer u prahu dok se ne dobije sjajan šaum.
Lagano umešati C kokosovo brašno.
Peći u kalupu (26 cm) na papiru za pečenje – 3 tanke kore, svaka po ~15 min na 160°C. Ostaviti da se ohlade.
Otopiti belu čokoladu i ostaviti da se prohladi.
Umutiti pavlaku do pola, dodati mascarpone i C vanilin šećer.
Umešati otopljenu čokoladu i C kokosovo brasno, u prahu – dobije se svilenkast krem.
Pomešati hladnu kafu, C šećer u prahu i liker.
Svaku koru lagano premazati ovom mešavinom (ne previše, da ostane stabilna).
Kora → krem → kora → krem → kora → krem.
Na vrhu posuti kokos čips i malo kakao praha.
Ostaviti tortu u frižideru minimum 4h, najbolje preko noći.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.