burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12-14

Keks torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12-14

Sastojci

700 ml mleka

2 C pudinga od karamele

160 g margarina

160 g C šećera u prahu

2 kašike kristal šećera

40 komada petit keksa

100 g mlevenog keksa

1 kašika C kakaoa

1 C vanilin šećer

400 ml mleka

100 g C šlag krem beli

150 ml vode

Keks torta

Koraci pripreme

Kuvamo puding. Posebno razmutiti 150 ml mleka, C puding i 2 kašike šećera, a ostatak ostaviti da provri. Zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne. Ohladiti.

200 ml mleka staviti da provri, a mleveni keks, C kakao i C vanilin šećer pomešati, pa preliti vrelim mlekom. Ostaviti da se hladi.

Penasto umutiti margarin sa C šećerom u prahu,pa postepeno dodavati puding i miksirati.

Umutiti C šlag sa vodom, pa dodati 2 kašike šlaga u puding. Polako misksirati da bi fil ispao gust.

Podeliti fil na dva dela. U jedan deo dodati smesu sa keksom.

Zagrejati mleko. Keks umakati u toplo mleko i ređati u 2 reda po 5 komada.

Mazati tamni fil, pa svetli fil, pa opet keks i tako dok ne utrošite keks i filove.

Premazati ostatkom šlaga.

Naši proizvodi

Keks torta

Koraci pripreme

Kuvamo puding. Posebno razmutiti 150 ml mleka, C puding i 2 kašike šećera, a ostatak ostaviti da provri. Zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne. Ohladiti.

200 ml mleka staviti da provri, a mleveni keks, C kakao i C vanilin šećer pomešati, pa preliti vrelim mlekom. Ostaviti da se hladi.

Penasto umutiti margarin sa C šećerom u prahu,pa postepeno dodavati puding i miksirati.

Umutiti C šlag sa vodom, pa dodati 2 kašike šlaga u puding. Polako misksirati da bi fil ispao gust.

Podeliti fil na dva dela. U jedan deo dodati smesu sa keksom.

Zagrejati mleko. Keks umakati u toplo mleko i ređati u 2 reda po 5 komada.

Mazati tamni fil, pa svetli fil, pa opet keks i tako dok ne utrošite keks i filove.

Premazati ostatkom šlaga.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept