0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
15-20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15-20
10 jaja
400 g badema
250 g putera
11 supenih kašika brašna
6 kašika C šećera u prahu
2 kesice C vanilin šećera
200 g šećera u kristalu
Kora:
Umutiti 10 žumanaca sa 6 kašika C šećera u prahu, dodati 11 supenih kašika brašna i čvrsto ulupan sneg od 10 belanaca. Od ove mase ispeći 5 kora.
Fil:
150 g C šećera ušpinovati sa pola 100 ml vode, dodati mlevene oljuštene bademe.
Posebno umutiti 250 g putera sa C vanilin šećerom i pomešati sa ohlađenom masom od šećera i badena.
Ovim filom premazati 4 kore, a poslednju preliti sledećim prelivom:
50 g šećera, malo vode i komadić putera prokuvati, pa mutiti sve dok masa ne pobeli.
Premazati tortu i posuti mlevenim bademom.
Kora:
Umutiti 10 žumanaca sa 6 kašika C šećera u prahu, dodati 11 supenih kašika brašna i čvrsto ulupan sneg od 10 belanaca. Od ove mase ispeći 5 kora.
Fil:
150 g C šećera ušpinovati sa pola 100 ml vode, dodati mlevene oljuštene bademe.
Posebno umutiti 250 g putera sa C vanilin šećerom i pomešati sa ohlađenom masom od šećera i badena.
Ovim filom premazati 4 kore, a poslednju preliti sledećim prelivom:
50 g šećera, malo vode i komadić putera prokuvati, pa mutiti sve dok masa ne pobeli.
Premazati tortu i posuti mlevenim bademom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.