burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15-20

Gizela torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15-20

Sastojci

10 jaja

400 g badema

250 g putera

11 supenih kašika brašna

6 kašika C šećera u prahu

2 kesice C vanilin šećera

200 g šećera u kristalu

Gizela torta

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti 10 žumanaca sa 6 kašika C šećera u prahu, dodati 11 supenih kašika brašna i čvrsto ulupan sneg od 10 belanaca. Od ove mase ispeći 5 kora.

Fil:
150 g C šećera ušpinovati sa pola 100 ml vode, dodati mlevene oljuštene bademe.

Posebno umutiti 250 g putera sa C vanilin šećerom i pomešati sa ohlađenom masom od šećera i badena.

Ovim filom premazati 4 kore, a poslednju preliti sledećim prelivom:
50 g šećera, malo vode i komadić putera prokuvati, pa mutiti sve dok masa ne pobeli.

Premazati tortu i posuti mlevenim bademom.

Naši proizvodi

Gizela torta

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti 10 žumanaca sa 6 kašika C šećera u prahu, dodati 11 supenih kašika brašna i čvrsto ulupan sneg od 10 belanaca. Od ove mase ispeći 5 kora.

Fil:
150 g C šećera ušpinovati sa pola 100 ml vode, dodati mlevene oljuštene bademe.

Posebno umutiti 250 g putera sa C vanilin šećerom i pomešati sa ohlađenom masom od šećera i badena.

Ovim filom premazati 4 kore, a poslednju preliti sledećim prelivom:
50 g šećera, malo vode i komadić putera prokuvati, pa mutiti sve dok masa ne pobeli.

Premazati tortu i posuti mlevenim bademom.

Autor

Bosiljka

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept