burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Cheese cake

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Fil:

200 g C šećera u prahu

0,5 l slatke pavlake

400 g maskarponea sira

mala čaša kisele pavlake

Kora:

125 g putera

1 ili 1,5 pakovanje mlevenog keksa

0,2-0,3 l soka po želji (jabuka, pomorandža)

Preliv:

1 pakovanje smrznutih malina

0,2 l vode

4 kašike šećera

1 C želatin

Cheese cake

Koraci pripreme

Slatku pavlaku umititi, dodati C šećer u prahu, kiselu pavlaku i maskarpone, pa sve sjediniti.

U drugu posudu sipati mleveni keks, puter (sobne temperature) i sok, pa mesiti dok se ne sjedini. Primetila sam da kora bude mekša i lepša prilikom degustacije ukoliko stavite malo više soka prilikom mešenja, da bude pomalo gnjecavo.

U šerpicu sipati 0,2 l vode i 4 kašike šećera i kuvati 10-tak minuta. U šoljicu sipati C želatin i zaliti ga sa par kašika vode, da nabubri. Potom u provrelu vodu staviti maline i želatin, pa mešati par minuta sa se želatin rastopi.

U okrugli kalup (kome se stranica skida) rasporediti koru od mlevenog keksa po dnu, sipati fil i poravnati, pa potom na vrh sipati preliv od malina.

Ostaviti preko noći u frižideru da se stegne i sutradan možete uživati u čarobnom ukusu ovog nestvarno savršenog deserta!

Naši proizvodi

Cheese cake

Koraci pripreme

Slatku pavlaku umititi, dodati C šećer u prahu, kiselu pavlaku i maskarpone, pa sve sjediniti.

U drugu posudu sipati mleveni keks, puter (sobne temperature) i sok, pa mesiti dok se ne sjedini. Primetila sam da kora bude mekša i lepša prilikom degustacije ukoliko stavite malo više soka prilikom mešenja, da bude pomalo gnjecavo.

U šerpicu sipati 0,2 l vode i 4 kašike šećera i kuvati 10-tak minuta. U šoljicu sipati C želatin i zaliti ga sa par kašika vode, da nabubri. Potom u provrelu vodu staviti maline i želatin, pa mešati par minuta sa se želatin rastopi.

U okrugli kalup (kome se stranica skida) rasporediti koru od mlevenog keksa po dnu, sipati fil i poravnati, pa potom na vrh sipati preliv od malina.

Ostaviti preko noći u frižideru da se stegne i sutradan možete uživati u čarobnom ukusu ovog nestvarno savršenog deserta!

Autor

Dejana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept