0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4 kutije piškota
sok od maline (za natapanje piškota)
500 g malina
1 l mleka
2 C pudinga od vanile
250 g C šećera u prahu
1 margarin
12 kašika šećera
200 g C šlaga
Poređati 1 red piškota na dasku za tortu, prethodno natopljenim sokom od maline.
U šerpi skuvati mleko, u 1 šoljici ostaviti malo, u to ostavljeno mleko razmutiti C puding sa 12 kašika šećera.
U mleko koje vri dodati puding i kuvati dok se ne zgusne. Kada se fil skroz ohladi, dodati 1 margarin sa 250 g C šećera u prahu. Mutiti mikserom.
Na poređane piškote namazati sloj fila, zatim poređati maline, pa opet sloj fila, zatim još jedan red natopljenih piškota,pa opet red fila, maline, pa fil.
Umutiti 200 g C šlaga i filovati tortu. Služiti hladnu iz frižidera.
Poređati 1 red piškota na dasku za tortu, prethodno natopljenim sokom od maline.
U šerpi skuvati mleko, u 1 šoljici ostaviti malo, u to ostavljeno mleko razmutiti C puding sa 12 kašika šećera.
U mleko koje vri dodati puding i kuvati dok se ne zgusne. Kada se fil skroz ohladi, dodati 1 margarin sa 250 g C šećera u prahu. Mutiti mikserom.
Na poređane piškote namazati sloj fila, zatim poređati maline, pa opet sloj fila, zatim još jedan red natopljenih piškota,pa opet red fila, maline, pa fil.
Umutiti 200 g C šlaga i filovati tortu. Služiti hladnu iz frižidera.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.