burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija40

Aleksejeva torta duginih boja

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
40

Sastojci

Biskvit (6 ovakvih):

2 jaja

2 kašike šećera

1 kašika ulja

1 kašika vode

2 kašike glatkog brašna

1 kašika C praška za pecivo

1 kašika prehrambene boje ljubičasta,plava,zelena,žuta,narandzasta,crvena

Fil 1:

1 l mleka

120 g C pudinga sa ukusom vanile

8 kašika kristal šećera

250 g margarina ili maslaca

100 g C šećera u prahu

100 g bele čokolade

200 g mleka u prahu

Fil 2:

300 g C krem šlaga

180 g kisele pavlake

Aleksejeva torta duginih boja

Koraci pripreme

Zagrejati rernu na 180 C°, mutiti svaki biskvit zasebno, odvojiti žumance od belanca, belanca mutiti sa šećerom dok se ne napravi čvrst sneg zatim dodati žumanca sjediniti pa lagano dodati brašno, ulje, prašak za pecivo i vodu ja sam mutila mikserom.

Posto se peku 6 korica u svaku ubaciti jednu od prehrambenih boja prvo ljubičastu, plavu, zelenu, žutu, narandžastu i na kraju crvenu.

Tim redom se redjaju korice kada se filuju da bi se dobio efekat duginih boja.

Dok sam pekla korice skuvala sam puding sa 8 kašika šećera i pustila da se ohladi.

Kada se puding ohladi u potpunosti umuti se margarin sa šećerom i mlekom u prahu. Sve se sjedini i dobije se prvi fil.

Drugi fil umutila sam krem šlag i na kraju dodala pavlaku.

Redja se korica pa fil 1 pa fil 2.

Naši proizvodi

Aleksejeva torta duginih boja

Koraci pripreme

Zagrejati rernu na 180 C°, mutiti svaki biskvit zasebno, odvojiti žumance od belanca, belanca mutiti sa šećerom dok se ne napravi čvrst sneg zatim dodati žumanca sjediniti pa lagano dodati brašno, ulje, prašak za pecivo i vodu ja sam mutila mikserom.

Posto se peku 6 korica u svaku ubaciti jednu od prehrambenih boja prvo ljubičastu, plavu, zelenu, žutu, narandžastu i na kraju crvenu.

Tim redom se redjaju korice kada se filuju da bi se dobio efekat duginih boja.

Dok sam pekla korice skuvala sam puding sa 8 kašika šećera i pustila da se ohladi.

Kada se puding ohladi u potpunosti umuti se margarin sa šećerom i mlekom u prahu. Sve se sjedini i dobije se prvi fil.

Drugi fil umutila sam krem šlag i na kraju dodala pavlaku.

Redja se korica pa fil 1 pa fil 2.

Autor

Dijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept