0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
40
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
40
2 jaja
2 kašike šećera
1 kašika ulja
1 kašika vode
2 kašike glatkog brašna
1 kašika C praška za pecivo
1 kašika prehrambene boje ljubičasta,plava,zelena,žuta,narandzasta,crvena
1 l mleka
120 g C pudinga sa ukusom vanile
8 kašika kristal šećera
250 g margarina ili maslaca
100 g C šećera u prahu
100 g bele čokolade
200 g mleka u prahu
300 g C krem šlaga
180 g kisele pavlake
Zagrejati rernu na 180 C°, mutiti svaki biskvit zasebno, odvojiti žumance od belanca, belanca mutiti sa šećerom dok se ne napravi čvrst sneg zatim dodati žumanca sjediniti pa lagano dodati brašno, ulje, prašak za pecivo i vodu ja sam mutila mikserom.
Posto se peku 6 korica u svaku ubaciti jednu od prehrambenih boja prvo ljubičastu, plavu, zelenu, žutu, narandžastu i na kraju crvenu.
Tim redom se redjaju korice kada se filuju da bi se dobio efekat duginih boja.
Dok sam pekla korice skuvala sam puding sa 8 kašika šećera i pustila da se ohladi.
Kada se puding ohladi u potpunosti umuti se margarin sa šećerom i mlekom u prahu. Sve se sjedini i dobije se prvi fil.
Drugi fil umutila sam krem šlag i na kraju dodala pavlaku.
Redja se korica pa fil 1 pa fil 2.
Zagrejati rernu na 180 C°, mutiti svaki biskvit zasebno, odvojiti žumance od belanca, belanca mutiti sa šećerom dok se ne napravi čvrst sneg zatim dodati žumanca sjediniti pa lagano dodati brašno, ulje, prašak za pecivo i vodu ja sam mutila mikserom.
Posto se peku 6 korica u svaku ubaciti jednu od prehrambenih boja prvo ljubičastu, plavu, zelenu, žutu, narandžastu i na kraju crvenu.
Tim redom se redjaju korice kada se filuju da bi se dobio efekat duginih boja.
Dok sam pekla korice skuvala sam puding sa 8 kašika šećera i pustila da se ohladi.
Kada se puding ohladi u potpunosti umuti se margarin sa šećerom i mlekom u prahu. Sve se sjedini i dobije se prvi fil.
Drugi fil umutila sam krem šlag i na kraju dodala pavlaku.
Redja se korica pa fil 1 pa fil 2.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.