burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija18

Turšija za burence

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
18

Sastojci

10 l vode

2 kesice C vinobrana

2 kesice C konzervansa

350 g soli

200 g šećera

600 ml alkoholno sirće 9%

Povrće

3-4 kg paprike

po želji po 1/2kg šargarepe, karfiola, i sitnijeg zelenog paradajza

Turšija za burence

Koraci pripreme

U vodi rastvoriti konzervans, vinobran, so. šećer, sirće i razmutiti. Kad se sve lepo otopi naliti povrće naslagano u burence:

Paprika treba da bude čvrsta i zdrava. Operite je i skratite drške. Šargarepu očistite i operite. Karfiol operite, ocedite i odvojite na krupnije cvetove. Zeleni paradajz samo operite.

Pritisnuti povrće plastičnim držačem za burence i kamenom da povrće bude potpuno u rastvoru. Zatvoriti burence. Potrebno je 3-4 nedelje da se povrće lepo ukiseli.

Naši proizvodi

Turšija za burence

Koraci pripreme

U vodi rastvoriti konzervans, vinobran, so. šećer, sirće i razmutiti. Kad se sve lepo otopi naliti povrće naslagano u burence:

Paprika treba da bude čvrsta i zdrava. Operite je i skratite drške. Šargarepu očistite i operite. Karfiol operite, ocedite i odvojite na krupnije cvetove. Zeleni paradajz samo operite.

Pritisnuti povrće plastičnim držačem za burence i kamenom da povrće bude potpuno u rastvoru. Zatvoriti burence. Potrebno je 3-4 nedelje da se povrće lepo ukiseli.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept