0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
18
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
18
10 l vode
2 kesice C vinobrana
2 kesice C konzervansa
350 g soli
200 g šećera
600 ml alkoholno sirće 9%
3-4 kg paprike
po želji po 1/2kg šargarepe, karfiola, i sitnijeg zelenog paradajza
U vodi rastvoriti konzervans, vinobran, so. šećer, sirće i razmutiti. Kad se sve lepo otopi naliti povrće naslagano u burence:
Paprika treba da bude čvrsta i zdrava. Operite je i skratite drške. Šargarepu očistite i operite. Karfiol operite, ocedite i odvojite na krupnije cvetove. Zeleni paradajz samo operite.
Pritisnuti povrće plastičnim držačem za burence i kamenom da povrće bude potpuno u rastvoru. Zatvoriti burence. Potrebno je 3-4 nedelje da se povrće lepo ukiseli.
U vodi rastvoriti konzervans, vinobran, so. šećer, sirće i razmutiti. Kad se sve lepo otopi naliti povrće naslagano u burence:
Paprika treba da bude čvrsta i zdrava. Operite je i skratite drške. Šargarepu očistite i operite. Karfiol operite, ocedite i odvojite na krupnije cvetove. Zeleni paradajz samo operite.
Pritisnuti povrće plastičnim držačem za burence i kamenom da povrće bude potpuno u rastvoru. Zatvoriti burence. Potrebno je 3-4 nedelje da se povrće lepo ukiseli.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.