0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
25
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
25
13 kg paprika"šilja"
2 kg šargarepa
3 glavice karfiol
1 kg crni luk
20 l voda
5 l alkoholno sirće
40 kašika so
20 kašika šećer
Provereno dobar recept.
Papriku dobro oprati te svakoj iseći dršku i"bocnuti"viljuškom na par mesta.
Šargarepu dobro oprati(ne ljuštiti) te iseći krajeve.
Crni luk oljuštiti i oprati.
Karfiol odvojiti sa glavice te svaki"cvet"oprati.
U bure u kome će se kiseliti turšija ređati naizmenično papruku,šargarepu,crni luk i karfiol.
Vodu,sirće,so,šećer,C vinobran i C konzervans sipati u odgovarajuću posudu,dobro izmešati i ostaviti da se svi sastojci rastope i sjedine.
Sipati u bure preko složenog povrća.
Pritisnuti nečim teškim te dobro zatvoriti poklopcem.Odložiti u ostavu i ostaviti da odstoji dok se ne ukiseli.
Savet:Pošto je potrebno dosta vode i ostalih sastojaka,postepeno sam pripremala ovako:4 l vode,1 l sirćeta,8 kašika soli,4 kašike šećera,1 C vinobran i 1 C konzervans.I tako sam pravila 5 puta kako bi bilo dovoljno tečnosti da svo povrće bude u njoj.
Provereno dobar recept.
Papriku dobro oprati te svakoj iseći dršku i"bocnuti"viljuškom na par mesta.
Šargarepu dobro oprati(ne ljuštiti) te iseći krajeve.
Crni luk oljuštiti i oprati.
Karfiol odvojiti sa glavice te svaki"cvet"oprati.
U bure u kome će se kiseliti turšija ređati naizmenično papruku,šargarepu,crni luk i karfiol.
Vodu,sirće,so,šećer,C vinobran i C konzervans sipati u odgovarajuću posudu,dobro izmešati i ostaviti da se svi sastojci rastope i sjedine.
Sipati u bure preko složenog povrća.
Pritisnuti nečim teškim te dobro zatvoriti poklopcem.Odložiti u ostavu i ostaviti da odstoji dok se ne ukiseli.
Savet:Pošto je potrebno dosta vode i ostalih sastojaka,postepeno sam pripremala ovako:4 l vode,1 l sirćeta,8 kašika soli,4 kašike šećera,1 C vinobran i 1 C konzervans.I tako sam pravila 5 puta kako bi bilo dovoljno tečnosti da svo povrće bude u njoj.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.