0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
12
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
12
4 manja plava patlidžana
1 crvena i 1 žuta paprika
2 šargarepe
4-5 čenova belog luka
1/2 veze peršuna
soli po ukusu
po želji ljute papričice
1 l vode
4-5 kašika soli
nekoliko zrna crnog bibera
1 kašičica C konzervansa
1 kašičica C vinobrana
Plavi patlidžan operite i skinite mu drške. Svaki rasecite sa jedne strane do ivice od 1 cm, stavite u sud, nalijte vodom, malo posolite i kuvajte od trenutka ključanja još 5-6 minuta.
Nakon toga ga izvadite iz vode, ocedite i ostavite da se ohladi.
Povrće očistite i operite. Papriku iseckajte na tanke kolutove, šargarepu izrendajte, peršun sitno iseckajte kao i beli luk, posolite i izmešajte.
Ovom smesom dobro napunite svaki patlidžan, praveći prstima što više mesta kako bi stalo što više nadeva.
Punjen patlidžam poređajte u dobro oprane i sterilisane tegle.
Skuvajte presolac od navedenih sastojaka i mlakim napunite tegle.
Poklopite ih original sterilisanim poklopcima.
Plavi patlidžan operite i skinite mu drške. Svaki rasecite sa jedne strane do ivice od 1 cm, stavite u sud, nalijte vodom, malo posolite i kuvajte od trenutka ključanja još 5-6 minuta.
Nakon toga ga izvadite iz vode, ocedite i ostavite da se ohladi.
Povrće očistite i operite. Papriku iseckajte na tanke kolutove, šargarepu izrendajte, peršun sitno iseckajte kao i beli luk, posolite i izmešajte.
Ovom smesom dobro napunite svaki patlidžan, praveći prstima što više mesta kako bi stalo što više nadeva.
Punjen patlidžam poređajte u dobro oprane i sterilisane tegle.
Skuvajte presolac od navedenih sastojaka i mlakim napunite tegle.
Poklopite ih original sterilisanim poklopcima.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.