burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Punjeni plavi patlidžan za zimu

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

4 manja plava patlidžana

1 crvena i 1 žuta paprika

2 šargarepe

4-5 čenova belog luka

1/2 veze peršuna

soli po ukusu

po želji ljute papričice

Za presolac:

1 l vode

4-5 kašika soli

nekoliko zrna crnog bibera

1 kašičica C konzervansa

1 kašičica C vinobrana

Punjeni plavi patlidžan za zimu

Koraci pripreme

Plavi patlidžan operite i skinite mu drške. Svaki rasecite sa jedne strane do ivice od 1 cm, stavite u sud, nalijte vodom, malo posolite i kuvajte od trenutka ključanja još 5-6 minuta.

Nakon toga ga izvadite iz vode, ocedite i ostavite da se ohladi.

Povrće očistite i operite. Papriku iseckajte na tanke kolutove, šargarepu izrendajte, peršun sitno iseckajte kao i beli luk, posolite i izmešajte.

Ovom smesom dobro napunite svaki patlidžan, praveći prstima što više mesta kako bi stalo što više nadeva.

Punjen patlidžam poređajte u dobro oprane i sterilisane tegle.

Skuvajte presolac od navedenih sastojaka i mlakim napunite tegle.

Poklopite ih original sterilisanim poklopcima.

Naši proizvodi

Punjeni plavi patlidžan za zimu

Koraci pripreme

Plavi patlidžan operite i skinite mu drške. Svaki rasecite sa jedne strane do ivice od 1 cm, stavite u sud, nalijte vodom, malo posolite i kuvajte od trenutka ključanja još 5-6 minuta.

Nakon toga ga izvadite iz vode, ocedite i ostavite da se ohladi.

Povrće očistite i operite. Papriku iseckajte na tanke kolutove, šargarepu izrendajte, peršun sitno iseckajte kao i beli luk, posolite i izmešajte.

Ovom smesom dobro napunite svaki patlidžan, praveći prstima što više mesta kako bi stalo što više nadeva.

Punjen patlidžam poređajte u dobro oprane i sterilisane tegle.

Skuvajte presolac od navedenih sastojaka i mlakim napunite tegle.

Poklopite ih original sterilisanim poklopcima.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept