0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
30
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
30
1/2 kg srednjih kornišona
1 kg paprika može i neka ljuta
nekoliko sitnih glavica crnog luka
400 g zelenih ili nedozrelih paradajza
2 manje mlade tikvice
1/2 kg karfiola
nekoliko šargarepe
nekoliko čenova belog luka
15 zrna bibera u zrnu
po želji list celera
2 pune kašika soli na svaku teglu od 3 kg
pola srednje šolje šećera na svaku teglu od 3 kg
pola srednje šolje 9% sirćeta na svaku teglu od 3 kg
Za ovu preukusnu salatu povrće se ostavlja celo ili seče na krupno i tako ređa u tegle. Možete kombinovati povrće po želji i svom ukusu, Pripremljena na ovaj način salata ima specifičan slatko-slano-kiselkast ukus i od ♥ vam je preporučujem...
Povrće očistite i operite. Karfiol odvojite na cvetiće, veću šargarepu presecite na 2-3 dela, tikvice izrežite na kolutove...
Pripremljeno povrće ređajte u tegle, između stavljajte čenove belog luka, biber u zrnu i listove celera.
Povrće pritisnite plastičnim zatvaračem, pa ih napunite ključalom vodom do vrha. Ostavite da stoji 30 min. pa odlijte vodu u šerpu. Ponovo je prokuvajte pa nalijte u tegle i ostavite još 15 minuta.
Odlijte još jednom vodu u šerpu, dodajte so, šećer, sirće, konzervans i vinobran, pustite da provri i time nalijte tegle. Dobro ih zatvorite plastičnim poklopcem, ušuškajte ih i ostavite da se potpuno ohlade.
Tek tada ih prenestite u ostavu sa ostalom zimnicom.
Za ovu preukusnu salatu povrće se ostavlja celo ili seče na krupno i tako ređa u tegle. Možete kombinovati povrće po želji i svom ukusu, Pripremljena na ovaj način salata ima specifičan slatko-slano-kiselkast ukus i od ♥ vam je preporučujem...
Povrće očistite i operite. Karfiol odvojite na cvetiće, veću šargarepu presecite na 2-3 dela, tikvice izrežite na kolutove...
Pripremljeno povrće ređajte u tegle, između stavljajte čenove belog luka, biber u zrnu i listove celera.
Povrće pritisnite plastičnim zatvaračem, pa ih napunite ključalom vodom do vrha. Ostavite da stoji 30 min. pa odlijte vodu u šerpu. Ponovo je prokuvajte pa nalijte u tegle i ostavite još 15 minuta.
Odlijte još jednom vodu u šerpu, dodajte so, šećer, sirće, konzervans i vinobran, pustite da provri i time nalijte tegle. Dobro ih zatvorite plastičnim poklopcem, ušuškajte ih i ostavite da se potpuno ohlade.
Tek tada ih prenestite u ostavu sa ostalom zimnicom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.