burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija30

Mešana salata od povrća

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
30

Sastojci

Povrće:

1/2 kg srednjih kornišona

1 kg paprika može i neka ljuta

nekoliko sitnih glavica crnog luka

400 g zelenih ili nedozrelih paradajza

2 manje mlade tikvice

1/2 kg karfiola

nekoliko šargarepe

nekoliko čenova belog luka

15 zrna bibera u zrnu

po želji list celera

Preliv:

2 pune kašika soli na svaku teglu od 3 kg

pola srednje šolje šećera na svaku teglu od 3 kg

pola srednje šolje 9% sirćeta na svaku teglu od 3 kg

pola kesica C Konzervans

pola kesica C Vinobran

Mešana salata od povrća

Za ovu preukusnu salatu povrće se ostavlja celo ili seče na krupno i tako ređa u tegle. Možete kombinovati povrće po želji i svom ukusu, Pripremljena na ovaj način salata ima specifičan slatko-slano-kiselkast ukus i od ♥ vam je preporučujem...

Koraci pripreme

Priprema povrća:

Povrće očistite i operite. Karfiol odvojite na cvetiće, veću šargarepu presecite na 2-3 dela, tikvice izrežite na kolutove...
Pripremljeno povrće ređajte u tegle, između stavljajte čenove belog luka, biber u zrnu i listove celera.

Nalivanje vodom:

Povrće pritisnite plastičnim zatvaračem, pa ih napunite ključalom vodom do vrha. Ostavite da stoji 30 min. pa odlijte vodu u šerpu. Ponovo je prokuvajte pa nalijte u tegle i ostavite još 15 minuta.

Preliv:

Odlijte još jednom vodu u šerpu, dodajte so, šećer, sirće, konzervans i vinobran, pustite da provri i time nalijte tegle. Dobro ih zatvorite plastičnim poklopcem, ušuškajte ih i ostavite da se potpuno ohlade.

Odlaganje u ostavu:

Tek tada ih prenestite u ostavu sa ostalom zimnicom.

Naši proizvodi

Mešana salata od povrća

Za ovu preukusnu salatu povrće se ostavlja celo ili seče na krupno i tako ređa u tegle. Možete kombinovati povrće po želji i svom ukusu, Pripremljena na ovaj način salata ima specifičan slatko-slano-kiselkast ukus i od ♥ vam je preporučujem...

Koraci pripreme

Priprema povrća:

Povrće očistite i operite. Karfiol odvojite na cvetiće, veću šargarepu presecite na 2-3 dela, tikvice izrežite na kolutove...
Pripremljeno povrće ređajte u tegle, između stavljajte čenove belog luka, biber u zrnu i listove celera.

Nalivanje vodom:

Povrće pritisnite plastičnim zatvaračem, pa ih napunite ključalom vodom do vrha. Ostavite da stoji 30 min. pa odlijte vodu u šerpu. Ponovo je prokuvajte pa nalijte u tegle i ostavite još 15 minuta.

Preliv:

Odlijte još jednom vodu u šerpu, dodajte so, šećer, sirće, konzervans i vinobran, pustite da provri i time nalijte tegle. Dobro ih zatvorite plastičnim poklopcem, ušuškajte ih i ostavite da se potpuno ohlade.

Odlaganje u ostavu:

Tek tada ih prenestite u ostavu sa ostalom zimnicom.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept