0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
8 teglica
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8 teglica
7 kg malih krastavčića
1 l sirćeta
3 l vode
300 g šećera
120 g soli
1/2 kesice C vinobrana
ekstragon zrnca
Operite krastavce pa ih poređajte u tegle. U svaku teglu stavite po malo ekstragon zrnaca.
Sirće, vodu, šećer, so i vinobran dobro promešajte pa nalijte tegle. Povežite ih.
U veću šerpu stavite krpu na dno pa u nju poređajte tegle. Nalijte vodom tako da tegle više od polovine budu u vodi. Stavite da se kuva.
Kada voda provri pustite da vri 15 minuta. Sklonite sa šporeta pa ostavite da se ohlade.
Operite krastavce pa ih poređajte u tegle. U svaku teglu stavite po malo ekstragon zrnaca.
Sirće, vodu, šećer, so i vinobran dobro promešajte pa nalijte tegle. Povežite ih.
U veću šerpu stavite krpu na dno pa u nju poređajte tegle. Nalijte vodom tako da tegle više od polovine budu u vodi. Stavite da se kuva.
Kada voda provri pustite da vri 15 minuta. Sklonite sa šporeta pa ostavite da se ohlade.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.