0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Komplikovano
10 tegli
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Komplikovano
Broj porcija:
10 tegli
5 kg kornišona
2 l vode
0,75 l alkoholno sirće
po ukusu slačice
po ukusu bibera
30 g soli
30 g šećera
1 kesica C Konzervansa
1 kesica C Vinobrana
Dobro operite krastavce, stavite ih u čistu vodu, pospite odgore jedan vinobran, promešajte i ostavite tako da odstoje izmedju sat i dva sata.
Ocedite kornišone iz ove vode i malo ih ostavite da se osuše.
Naređati dobro oprane i očišćene krastavčiće u teglu. Potrudite se da ih uglavite jedne do drugih, što gušće.
U lonac skuvajte vodu, alkoholno sirće, šećer i so. Da provri.
Kada rastvor provri skloniti sa ringle i malo prohladite. U prohladjeni preliv sipati jednu kesicu C konzervansa.
Preko krastavaca sipati mlak pripremljen rastvor. Dodajte u svaku teglu biber i slačicu po ukusu.
Tegle zatvoriti poklopcem, i redjajte u lonac sa mlakom vodom.
Pustite da voda u loncu sa teglama prostruji pa sklonite sa ringle i ostavite tegle sa kornišonima da se ohlade u loncu u toj topoj vodi.
Dobro operite krastavce, stavite ih u čistu vodu, pospite odgore jedan vinobran, promešajte i ostavite tako da odstoje izmedju sat i dva sata.
Ocedite kornišone iz ove vode i malo ih ostavite da se osuše.
Naređati dobro oprane i očišćene krastavčiće u teglu. Potrudite se da ih uglavite jedne do drugih, što gušće.
U lonac skuvajte vodu, alkoholno sirće, šećer i so. Da provri.
Kada rastvor provri skloniti sa ringle i malo prohladite. U prohladjeni preliv sipati jednu kesicu C konzervansa.
Preko krastavaca sipati mlak pripremljen rastvor. Dodajte u svaku teglu biber i slačicu po ukusu.
Tegle zatvoriti poklopcem, i redjajte u lonac sa mlakom vodom.
Pustite da voda u loncu sa teglama prostruji pa sklonite sa ringle i ostavite tegle sa kornišonima da se ohlade u loncu u toj topoj vodi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.