burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Komplikovano

broj porcija10 tegli

Kornišoni

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Komplikovano

Broj porcija:
10 tegli

Sastojci

5 kg kornišona

2 l vode

0,75 l alkoholno sirće

po ukusu slačice

po ukusu bibera

30 g soli

30 g šećera

1 kesica C Konzervansa

1 kesica C Vinobrana

Kornišoni

Koraci pripreme

Dobro operite krastavce, stavite ih u čistu vodu, pospite odgore jedan vinobran, promešajte i ostavite tako da odstoje izmedju sat i dva sata.

Ocedite kornišone iz ove vode i malo ih ostavite da se osuše.

Naređati dobro oprane i očišćene krastavčiće u teglu. Potrudite se da ih uglavite jedne do drugih, što gušće.

U lonac skuvajte vodu, alkoholno sirće, šećer i so. Da provri.

Kada rastvor provri skloniti sa ringle i malo prohladite. U prohladjeni preliv sipati jednu kesicu C konzervansa.

Preko krastavaca sipati mlak pripremljen rastvor. Dodajte u svaku teglu biber i slačicu po ukusu.

Tegle zatvoriti poklopcem, i redjajte u lonac sa mlakom vodom.

Pustite da voda u loncu sa teglama prostruji pa sklonite sa ringle i ostavite tegle sa kornišonima da se ohlade u loncu u toj topoj vodi.

Naši proizvodi

Kornišoni

Koraci pripreme

Dobro operite krastavce, stavite ih u čistu vodu, pospite odgore jedan vinobran, promešajte i ostavite tako da odstoje izmedju sat i dva sata.

Ocedite kornišone iz ove vode i malo ih ostavite da se osuše.

Naređati dobro oprane i očišćene krastavčiće u teglu. Potrudite se da ih uglavite jedne do drugih, što gušće.

U lonac skuvajte vodu, alkoholno sirće, šećer i so. Da provri.

Kada rastvor provri skloniti sa ringle i malo prohladite. U prohladjeni preliv sipati jednu kesicu C konzervansa.

Preko krastavaca sipati mlak pripremljen rastvor. Dodajte u svaku teglu biber i slačicu po ukusu.

Tegle zatvoriti poklopcem, i redjajte u lonac sa mlakom vodom.

Pustite da voda u loncu sa teglama prostruji pa sklonite sa ringle i ostavite tegle sa kornišonima da se ohlade u loncu u toj topoj vodi.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept