burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija18

Kiseli kornišoni

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
18

Sastojci

Sastojci:

oko 3 kg kornišona

1000 ml sirćeta

3000 ml vode

200 g šećera

100 g soli

1/2 kesica C Vinobran

1/2 kesica C Konzervans

po ukusu mirodjije, korijandera, slačice

desetak komad biber u zrnu

po potrebi komad tegle

Kiseli kornišoni

Kornišoni (krastavčići) su obavezan i neizostavan deo slane zimnice u mojoj kući. Ukus ovih krastavčića je neverovatno sličan onim nekadašnjim industijskim krastavčićima i zato vam preporučujem da isprobate i ovaj način pa da se sami uverite koliko su dobri...

Koraci pripreme

Priprema:

Krastavčiće (kornišone) dobro očistiti (ja koristim oštru stranu čistog sunđera za suđe), isprati u nekoliko voda a zatim ih složiti u čiste, sterilisane tegle (grejati tegle u rerni zagrejanoj na 100 st. oko desetak minuta). Trudite se da nema mnogo prostora između kornišona u tegli.
U odgovarajući sud staviti vodu, so, šećer, vinobran, konzervans i sirće da sve zajedno provri pa dodajte mirođiju, slačicu i korijander. Ovim prelivom odmah preliti kornišone u teglama ali polako da slučajno ne puknu tegle. Dobro ih zatvorite neoštećenim original poklopcima, ušuškajte ih u čebe i ostavite tako dok se potpuno ne ohlade. Tek tada ih smestite sa ostalom slanom zimnicom na tamno i hladno mesto.

Naši proizvodi

Kiseli kornišoni

Kornišoni (krastavčići) su obavezan i neizostavan deo slane zimnice u mojoj kući. Ukus ovih krastavčića je neverovatno sličan onim nekadašnjim industijskim krastavčićima i zato vam preporučujem da isprobate i ovaj način pa da se sami uverite koliko su dobri...

Koraci pripreme

Priprema:

Krastavčiće (kornišone) dobro očistiti (ja koristim oštru stranu čistog sunđera za suđe), isprati u nekoliko voda a zatim ih složiti u čiste, sterilisane tegle (grejati tegle u rerni zagrejanoj na 100 st. oko desetak minuta). Trudite se da nema mnogo prostora između kornišona u tegli.
U odgovarajući sud staviti vodu, so, šećer, vinobran, konzervans i sirće da sve zajedno provri pa dodajte mirođiju, slačicu i korijander. Ovim prelivom odmah preliti kornišone u teglama ali polako da slučajno ne puknu tegle. Dobro ih zatvorite neoštećenim original poklopcima, ušuškajte ih u čebe i ostavite tako dok se potpuno ne ohlade. Tek tada ih smestite sa ostalom slanom zimnicom na tamno i hladno mesto.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Kisela i slatka zimnica"

Pošalji recept