0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1 kg belog grožđa (po želji krupno ili sitnija zrna)
10 malih papričica (džinke)
veza celera
1 kesica velika bibera u zrnu
100 g slačice
1 C vinobran
1 C konzervans
Oprati grožđe i ređati u tegle naizmenično sa papričicama. Svaku papričica probuditi na vrhu.
Preliti sa 200 ml alkoholnog sirćeta koje ste pomešali sa 600 ml vode, 1 kašikom soli, 2 kašike šećera, 1 kesicom C vinobrana, 1 kesicom C konzervansa, slačicom i velikom kesicom bibera.
Preliti grožđe i zatvoriti tegle.
Ostaviti jedno 20 dana da odstoji da bi zrna grožđa poprimio ukus ljute paprike.
Oprati grožđe i ređati u tegle naizmenično sa papričicama. Svaku papričica probuditi na vrhu.
Preliti sa 200 ml alkoholnog sirćeta koje ste pomešali sa 600 ml vode, 1 kašikom soli, 2 kašike šećera, 1 kesicom C vinobrana, 1 kesicom C konzervansa, slačicom i velikom kesicom bibera.
Preliti grožđe i zatvoriti tegle.
Ostaviti jedno 20 dana da odstoji da bi zrna grožđa poprimio ukus ljute paprike.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.