0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
20
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
20
500 ml Piva
1 časica za ljutu rakiju čaša Sok od limuna
5 komad Zumanca
750 g Salo
250 g Brasna
5 komad Belanca
1 čaša Rakija malo u salo i pola u testo
Malo tu tezi za pravljenje za početnike,ali kad prvi put napravite posle drugi put ide lako
Sve sjediniti i postepeno dodavati 1kg brasna(dodavati postepeno).
Testo izmerite i podelite na tri jednaka dela.
Posebno umutiti 750g sala sa 250g brasna.
Salo podeliti na 5 jednakih delova.Sad sva tri dela testa
razvijati koliko vam dozvoli i svaki
deo premazite sa salom i stavite
jedan preko drugog i preklapajte
sledecim redom:sa leve na desnu
stranu do polovine testa pa sa
desne ba levu da se krajevi
dodiruju,zatim od gore prema
dole i odozdo na gore
Testo ostavite pokriveno da stoji 30minuta.
Zatim opet razvite opet koru premazite 4 delom sala i ponovite ponovo postupak preklapanja i ostavite opet da odstoji 30 minuta.Opet razvite opet premazite 5 delom sala i ponovite ponovo postupak preklapanja.Ostavite da odstoji jos 30 minuta.
Na kraju razvite koru debljine pola cm do 1cm kako volite,secite na komade5x7cm stavljajte dzem po zelji (preporuka neki dzem koji nije previse redak ja sam stavljala od jagoda,kajsija,sljiva).
Rernu zagrejati na 250c pa kada stavite da se peku smanjite na 220-230c i pecite 20-25 minuta.
Mozete ih i zamrznuti nema nikakva razlike i pecite ih isto kao i sveze.
I uvaljati ti ih u šećer u prahu.
Malo tu tezi za pravljenje za početnike,ali kad prvi put napravite posle drugi put ide lako
Sve sjediniti i postepeno dodavati 1kg brasna(dodavati postepeno).
Testo izmerite i podelite na tri jednaka dela.
Posebno umutiti 750g sala sa 250g brasna.
Salo podeliti na 5 jednakih delova.Sad sva tri dela testa
razvijati koliko vam dozvoli i svaki
deo premazite sa salom i stavite
jedan preko drugog i preklapajte
sledecim redom:sa leve na desnu
stranu do polovine testa pa sa
desne ba levu da se krajevi
dodiruju,zatim od gore prema
dole i odozdo na gore
Testo ostavite pokriveno da stoji 30minuta.
Zatim opet razvite opet koru premazite 4 delom sala i ponovite ponovo postupak preklapanja i ostavite opet da odstoji 30 minuta.Opet razvite opet premazite 5 delom sala i ponovite ponovo postupak preklapanja.Ostavite da odstoji jos 30 minuta.
Na kraju razvite koru debljine pola cm do 1cm kako volite,secite na komade5x7cm stavljajte dzem po zelji (preporuka neki dzem koji nije previse redak ja sam stavljala od jagoda,kajsija,sljiva).
Rernu zagrejati na 250c pa kada stavite da se peku smanjite na 220-230c i pecite 20-25 minuta.
Mozete ih i zamrznuti nema nikakva razlike i pecite ih isto kao i sveze.
I uvaljati ti ih u šećer u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.