burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija20

Salćići

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
20

Sastojci

Sastojci

500 ml Piva

1 časica za ljutu rakiju čaša Sok od limuna

5 komad Zumanca

Fil

750 g Salo

250 g Brasna

5 komad Belanca

1 čaša Rakija malo u salo i pola u testo

250 g C Šećer u prahu

Salćići

Malo tu tezi za pravljenje za početnike,ali kad prvi put napravite posle drugi put ide lako

Koraci pripreme

Priprema

Sve sjediniti i postepeno dodavati 1kg brasna(dodavati postepeno).
Testo izmerite i podelite na tri jednaka dela.

Posebno umutiti 750g sala sa 250g brasna.
Salo podeliti na 5 jednakih delova.Sad sva tri dela testa
razvijati koliko vam dozvoli i svaki
deo premazite sa salom i stavite
jedan preko drugog i preklapajte
sledecim redom:sa leve na desnu
stranu do polovine testa pa sa
desne ba levu da se krajevi
dodiruju,zatim od gore prema
dole i odozdo na gore
Testo ostavite pokriveno da stoji 30minuta.
Zatim opet razvite opet koru premazite 4 delom sala i ponovite ponovo postupak preklapanja i ostavite opet da odstoji 30 minuta.Opet razvite opet premazite 5 delom sala i ponovite ponovo postupak preklapanja.Ostavite da odstoji jos 30 minuta.
Na kraju razvite koru debljine pola cm do 1cm kako volite,secite na komade5x7cm stavljajte dzem po zelji (preporuka neki dzem koji nije previse redak ja sam stavljala od jagoda,kajsija,sljiva).
Rernu zagrejati na 250c pa kada stavite da se peku smanjite na 220-230c i pecite 20-25 minuta.
Mozete ih i zamrznuti nema nikakva razlike i pecite ih isto kao i sveze.
I uvaljati ti ih u šećer u prahu.

Naši proizvodi

Salćići

Malo tu tezi za pravljenje za početnike,ali kad prvi put napravite posle drugi put ide lako

Koraci pripreme

Priprema

Sve sjediniti i postepeno dodavati 1kg brasna(dodavati postepeno).
Testo izmerite i podelite na tri jednaka dela.

Posebno umutiti 750g sala sa 250g brasna.
Salo podeliti na 5 jednakih delova.Sad sva tri dela testa
razvijati koliko vam dozvoli i svaki
deo premazite sa salom i stavite
jedan preko drugog i preklapajte
sledecim redom:sa leve na desnu
stranu do polovine testa pa sa
desne ba levu da se krajevi
dodiruju,zatim od gore prema
dole i odozdo na gore
Testo ostavite pokriveno da stoji 30minuta.
Zatim opet razvite opet koru premazite 4 delom sala i ponovite ponovo postupak preklapanja i ostavite opet da odstoji 30 minuta.Opet razvite opet premazite 5 delom sala i ponovite ponovo postupak preklapanja.Ostavite da odstoji jos 30 minuta.
Na kraju razvite koru debljine pola cm do 1cm kako volite,secite na komade5x7cm stavljajte dzem po zelji (preporuka neki dzem koji nije previse redak ja sam stavljala od jagoda,kajsija,sljiva).
Rernu zagrejati na 250c pa kada stavite da se peku smanjite na 220-230c i pecite 20-25 minuta.
Mozete ih i zamrznuti nema nikakva razlike i pecite ih isto kao i sveze.
I uvaljati ti ih u šećer u prahu.

Autor

Vanja
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slana i slatka peciva"

Pošalji recept