burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Crni hleb sa semenkama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

220 ml mlake vode

1 kesica C Suvi kvasac 10 g

1 kafena kašičica soli

1 kafena kašičica C Šećera u prahu

3 kašike ulja

100 g integralnog brašna

180 g crnog brašna

1 kašika lanenog semena

1 kašika kima

1 kašika semena suncokreta

1 kašika semenki bundeve

1 kašika susama

Crni hleb sa semenkama

Koraci pripreme

Pomešati mlaku vodu sa šećerom, izmrviti kvasac, pa dodati 2 kašike crnog brašna.

Promešati varjačom, pa ostavite par minuta da krene.

U drugu posudu staviti integralno brašno, so, ulje, sipati nadošli kvasac, pa sa ostatkom crnog brašna zamesiti glatko testo.

Pred kraj mešenja dodati semenke, pokriti prianjajućom folijom i ostavite na toplom da se udvostruči.

Naraslo testo premesiti i staviti u pleh u kome će se peći, koga ste obložili papirom za pečenje.

Ostavite 20 minuta da krene, posuti semenkama po izboru i peći na 180 C.

Naši proizvodi

Crni hleb sa semenkama

Koraci pripreme

Pomešati mlaku vodu sa šećerom, izmrviti kvasac, pa dodati 2 kašike crnog brašna.

Promešati varjačom, pa ostavite par minuta da krene.

U drugu posudu staviti integralno brašno, so, ulje, sipati nadošli kvasac, pa sa ostatkom crnog brašna zamesiti glatko testo.

Pred kraj mešenja dodati semenke, pokriti prianjajućom folijom i ostavite na toplom da se udvostruči.

Naraslo testo premesiti i staviti u pleh u kome će se peći, koga ste obložili papirom za pečenje.

Ostavite 20 minuta da krene, posuti semenkama po izboru i peći na 180 C.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept