0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
12
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
12
500 g Brašna
50 ml Tople vode
50 ml Ulja
250 ml Toplog mleka
1/2 kašičica So
1 kašičica Šećer
1 komad Jaja
400 g Nugat krem
Mekane kao duša,prosto savršene 👌
U odgovarajućoj posudi izmrvite kvasac,dodajte kašičicu šećera,kašičicu brašna i malo tople vode,oko 50ml i ostavite na toplom mestu da nadodje.Nakon toga dodajte 250g prosejanog brašna,šećer u prahu,ulje (jednu kašiku ulja ostavite sa strane),so,toplo mleko i sve lepo sjedinite.Postepeno dodajte ostatak brašna ,treba da dobijete mekše testo.Premažite ga jednom kašikom ulja koju ste ostavili sa strane,prekrijte streč folijom i ostavite 40min na toplom da nadodje.Nadošlo testo malo premesite bez dodavanja brašna ,rasklagijajte i nožem isecite na kvadrate željene veličine,na sredinu stavite kašičicu krema.Spojite rukama suprotne krajeve kvadrata i prstima oblikujte lopticu.Buhtle slažite jednu do druge u okrugli kalup prečnika 24cm prekriven pek papirom.Umućenim jajetom premažite buhtle i pecite oko 20-25min dok ne porumene,gotove buhtle obilno pospite šećerom u prahu.
Mekane kao duša,prosto savršene 👌
U odgovarajućoj posudi izmrvite kvasac,dodajte kašičicu šećera,kašičicu brašna i malo tople vode,oko 50ml i ostavite na toplom mestu da nadodje.Nakon toga dodajte 250g prosejanog brašna,šećer u prahu,ulje (jednu kašiku ulja ostavite sa strane),so,toplo mleko i sve lepo sjedinite.Postepeno dodajte ostatak brašna ,treba da dobijete mekše testo.Premažite ga jednom kašikom ulja koju ste ostavili sa strane,prekrijte streč folijom i ostavite 40min na toplom da nadodje.Nadošlo testo malo premesite bez dodavanja brašna ,rasklagijajte i nožem isecite na kvadrate željene veličine,na sredinu stavite kašičicu krema.Spojite rukama suprotne krajeve kvadrata i prstima oblikujte lopticu.Buhtle slažite jednu do druge u okrugli kalup prečnika 24cm prekriven pek papirom.Umućenim jajetom premažite buhtle i pecite oko 20-25min dok ne porumene,gotove buhtle obilno pospite šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.