burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12-15

Sipana pita sa kupinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12-15

Sastojci

2 šolje brašna (šolje su od 2 dl)

1 šolja C šecera u prahu + za posipanje

2 šolje C pšeničnog griza

1+1 kesica C vanilin šećera

1 kesica C praška za pecivo

125 g margarina (može i posni)

2 tegle domaćeg kompota od kupina (mogu i sveže ili zamrznute)

Sipana pita sa kupinama

Koraci pripreme

Kompot od kupina prespite u cediljku da se ocedi višak tečnosti.

U dublji sud stavite brašno, C pšenični griz, C šećer u prahu, 1 C vanilin šećer i C prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte. Margarin istopite.

Uzeti kalup 40x20 i obložite ga papirom za pečenje koji ste pokvasili hladnom vodom i ocedili. Papir podmažite sa par kašika margarina.

Sada, koristeći istu šolju, na dno kalupa sipajte 1,5 šolju smese i ravnomerno rasporedite. Nanesite pažljivo polovinu kupina.

Opet sipajte 1,5 šolju smese i drugu polovinu kupina. Odozgo sipajte ostatak smese i lepo rasporedite po celom kolaču.

Preko kašikom sipajte otopljen margarin i rasporedite po vrhu kolača. Na kraju pospite jednom kesicom C vanilin šećera.

Uključite rernu da se zagreje na 180 C stepeni sa ventilatorom, i stavite da se kolač peče. Kada lepo porumeni i uhvati koricu negde oko 40 minuta, kolač je gotov.

Izvadite ga iz rerne, pokrite i ostavite da se ohladi. Kolač izvadite zajedno sa papirom za pečenje iz kalupa.

Isecite kolač na kocke, pospite C šećerom u prahu i poslužite.

Naši proizvodi

Sipana pita sa kupinama

Koraci pripreme

Kompot od kupina prespite u cediljku da se ocedi višak tečnosti.

U dublji sud stavite brašno, C pšenični griz, C šećer u prahu, 1 C vanilin šećer i C prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte. Margarin istopite.

Uzeti kalup 40x20 i obložite ga papirom za pečenje koji ste pokvasili hladnom vodom i ocedili. Papir podmažite sa par kašika margarina.

Sada, koristeći istu šolju, na dno kalupa sipajte 1,5 šolju smese i ravnomerno rasporedite. Nanesite pažljivo polovinu kupina.

Opet sipajte 1,5 šolju smese i drugu polovinu kupina. Odozgo sipajte ostatak smese i lepo rasporedite po celom kolaču.

Preko kašikom sipajte otopljen margarin i rasporedite po vrhu kolača. Na kraju pospite jednom kesicom C vanilin šećera.

Uključite rernu da se zagreje na 180 C stepeni sa ventilatorom, i stavite da se kolač peče. Kada lepo porumeni i uhvati koricu negde oko 40 minuta, kolač je gotov.

Izvadite ga iz rerne, pokrite i ostavite da se ohladi. Kolač izvadite zajedno sa papirom za pečenje iz kalupa.

Isecite kolač na kocke, pospite C šećerom u prahu i poslužite.

Autor

Blog Sneško domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept