burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Kolač sa kupinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Za koru:

300 g mlevenog keksa

125 g maslaca

100 ml mleka

Za fil:

300 g C classic šlaga

250 ml kisele vode

400 g neslanog sira (0 % m.m.)

200 g C šećera u prahu

Za voćni preliv:

300 g kupina

150-200 ml vode

7 kašika šećera

1 kašika C čvrstina

Za dekoraciju:

1 kesica C beli šlag

Kolač sa kupinama

Koraci pripreme

Maslac penasto umutiti, dodati mleveni keks i mleko, pa sve lepo izmešati, tako da se dobije homogena smesa.

Staviti u pleh kome se skida obruč (prečnika 26 cm) i lepo rasporediti po dnu. Umutiti šlag sa kiselom vodom.

Posebno umutiti neslani sir sa C šećerom u prahu (kašikom, nikako mikserom, da smesa ne bi bila suviše tečna). Voditi računa da se šećer u prahu lepo otopi i sjedini.

Zatim umućeni šlag i masu sa sirom sjediniti (takođe lagano, kašikom). Dobijeni fil rasporediti preko kore u kalupu.

U šerpicu staviti kupine i dodati malo vode (ne previše, jer će i one pustiti tokom kuvanja). Ukoliko bude potrebno, doliti još malo vode kasnije.

Zatim dodati šećer i kuvati na umerenoj vatri. C čvrstin razmutiti u šoljici hladne vode i umešati u kupine pred kraj kuvanja.

Sve vreme mešati, dok smesa ne postane dovoljno gusta i voditi računa da ne zagori.

Sačekati da se preliv dobro ohladi, pa ga preliti preko prvog fila.

Staviti u frižider da se dobro ohladi, najbolje preko noći.

Skinuti obruč, pa kolač dekorisati umućenim C šlagom ili po želji.

Naši proizvodi

Kolač sa kupinama

Koraci pripreme

Maslac penasto umutiti, dodati mleveni keks i mleko, pa sve lepo izmešati, tako da se dobije homogena smesa.

Staviti u pleh kome se skida obruč (prečnika 26 cm) i lepo rasporediti po dnu. Umutiti šlag sa kiselom vodom.

Posebno umutiti neslani sir sa C šećerom u prahu (kašikom, nikako mikserom, da smesa ne bi bila suviše tečna). Voditi računa da se šećer u prahu lepo otopi i sjedini.

Zatim umućeni šlag i masu sa sirom sjediniti (takođe lagano, kašikom). Dobijeni fil rasporediti preko kore u kalupu.

U šerpicu staviti kupine i dodati malo vode (ne previše, jer će i one pustiti tokom kuvanja). Ukoliko bude potrebno, doliti još malo vode kasnije.

Zatim dodati šećer i kuvati na umerenoj vatri. C čvrstin razmutiti u šoljici hladne vode i umešati u kupine pred kraj kuvanja.

Sve vreme mešati, dok smesa ne postane dovoljno gusta i voditi računa da ne zagori.

Sačekati da se preliv dobro ohladi, pa ga preliti preko prvog fila.

Staviti u frižider da se dobro ohladi, najbolje preko noći.

Skinuti obruč, pa kolač dekorisati umućenim C šlagom ili po želji.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept