burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Kremasti kolač u čaši

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Kora:

6 jaja

6 kašika šećera

4 kašike brašna

2 kašike pečenih mlevenih lešnika

2 kesice C vanilin šećera

Fil I:

2 C pudinga sa ukusom kokosa

2 C pudinga sa ukusom čokolade

10 kašika šećera

2 l mleka

Fil II:

2 veće narandže

2 kesice C vanilin šećera

70 g C prah šećera

50 g C čvrstina

Za natapanje korice:

100 g šećera

150 ml vode

Kremasti kolač u čaši

Koraci pripreme

Kora:
Odvojiti belanca od žumanaca i belanca umutiti u čvrst sneg dodavajući mu šećer i C vanilin šećer iz 3 puta.
Kada su belanca već postala dovoljno čvrsta, dodati im žumanca i varjačom promešati. Dodati brašno i mlevene orahe. Sve lepo sjediniti i peći koru na 200°C oko 15-tak minuta.

Kada je kora pečena, stavoti je da se ohladi, a zatim je iseći prema veličini čaše.
Korice staviti na dno čaše.

100 g šećera i 150 ml vode staviti da prokuva. Kada prokuva, ohladiti, a zatim natopiti korice.

Fil II:
Oljuštiti narandžu i izvaditi samo meso iz nje. Iseći na kockice, staviti u šerpicu, posuti šećerom i C vanilin šećerom i staviti da prokuva. Kada prokuva, dodati razmućen C čvrstin i zakuvati. Kuvati još 5 minuta. Staviti da se ohladi.

Fil I:
C pudinge ukuvati prema uputstvu.
Kada su pudinzi gotovi, ohladiti ih 5 minuta, a potom neizmenično uliti u čaše. Između svakog sloja pudinga, stavljati po kašičicu fila od pomorandže.

Dobro ohladiti pre posluživanja.

Naši proizvodi

Kremasti kolač u čaši

Koraci pripreme

Kora:
Odvojiti belanca od žumanaca i belanca umutiti u čvrst sneg dodavajući mu šećer i C vanilin šećer iz 3 puta.
Kada su belanca već postala dovoljno čvrsta, dodati im žumanca i varjačom promešati. Dodati brašno i mlevene orahe. Sve lepo sjediniti i peći koru na 200°C oko 15-tak minuta.

Kada je kora pečena, stavoti je da se ohladi, a zatim je iseći prema veličini čaše.
Korice staviti na dno čaše.

100 g šećera i 150 ml vode staviti da prokuva. Kada prokuva, ohladiti, a zatim natopiti korice.

Fil II:
Oljuštiti narandžu i izvaditi samo meso iz nje. Iseći na kockice, staviti u šerpicu, posuti šećerom i C vanilin šećerom i staviti da prokuva. Kada prokuva, dodati razmućen C čvrstin i zakuvati. Kuvati još 5 minuta. Staviti da se ohladi.

Fil I:
C pudinge ukuvati prema uputstvu.
Kada su pudinzi gotovi, ohladiti ih 5 minuta, a potom neizmenično uliti u čaše. Između svakog sloja pudinga, stavljati po kašičicu fila od pomorandže.

Dobro ohladiti pre posluživanja.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept