0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
100 g mlevenog keksa
60 g maslaca
200 ml slatke pavlake
50 g C šećera u prahu
200 g kajmak namaza
200 g višanja
5 kašika šećera
1 C želatin
50 ml vode
Pomešati mleveni keks i otopljeni maslac.
Posebno umutiti slatku pavlaku, dodati kajmak umućen sa C šećerom u prahu i dobro umutiti mikserom.
U šerpu staviti višnje i šećer, izmešati C želatin rastvoriti u hladnoj vodi, sipati u šerpu sa višnjama i šećerom i kuvati neprekidno mešajući dok se ne dobije potrebna gustina.
Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi (mlako da bude).
Finalni postupak:
U čaše rasporediti deo sa keksom i lepo poravnati.
U špric za dekorisanje torti staviti smesu od pavlake i naneti preko keksa.
Preko rasporediti fil sa višnjama. Dekorisati celim keksom.
Pomešati mleveni keks i otopljeni maslac.
Posebno umutiti slatku pavlaku, dodati kajmak umućen sa C šećerom u prahu i dobro umutiti mikserom.
U šerpu staviti višnje i šećer, izmešati C želatin rastvoriti u hladnoj vodi, sipati u šerpu sa višnjama i šećerom i kuvati neprekidno mešajući dok se ne dobije potrebna gustina.
Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi (mlako da bude).
Finalni postupak:
U čaše rasporediti deo sa keksom i lepo poravnati.
U špric za dekorisanje torti staviti smesu od pavlake i naneti preko keksa.
Preko rasporediti fil sa višnjama. Dekorisati celim keksom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.