burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija6 čaša

Desert u čaši

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
6 čaša

Sastojci

Čoko mleveni keks smesa:

1 kesica C šlaga

150 ml mleka

200 g mlevenog keksa

50 g C šećera u prahu

100 g čokolade za kuvanje

Puding smesa:

500 ml mleka

4 kašike šećera

1 kesica C pudinga od vanile

Šlag smesa:

2 kesice C šlag krema od vanile

300 ml mleka

Za posipanje:

150 g mlevenog keksa (okvirno)

Dekoracija:

1 kesica C šlaga

po želji mini čokoladni keks

Desert u čaši

Koraci pripreme

Čoko mleveni keks smesa:
Umutiti C šlag sa mlekom. Mlevenom keksu dodati C šećer u prahu, izmešati, pa dodati umućen C šlag i sve dobro umutiti. Čokoladu otopiti, pa dodati u umućenu smesu i sjediniti.

Puding smesa:
Skuvati puding.

Šlag smesa:
Krem C šlag umutiti sa mlekom.

Na dno čaše staviti kašiku čoko mlevenog keksa smese, zatim dve kašike pudinga, na puding naneti jednu kašiku čoko mlevenog keksa smese, pa jednu do dve kašike šlaga i posuti jednom kašikom mlevenog keksa.

C šlag umutiti sa mlekom i odozgo naneti pomoću šprica. Dekorisati po želji mini keksom sa čokoladnim prelivom.

Naši proizvodi

Desert u čaši

Koraci pripreme

Čoko mleveni keks smesa:
Umutiti C šlag sa mlekom. Mlevenom keksu dodati C šećer u prahu, izmešati, pa dodati umućen C šlag i sve dobro umutiti. Čokoladu otopiti, pa dodati u umućenu smesu i sjediniti.

Puding smesa:
Skuvati puding.

Šlag smesa:
Krem C šlag umutiti sa mlekom.

Na dno čaše staviti kašiku čoko mlevenog keksa smese, zatim dve kašike pudinga, na puding naneti jednu kašiku čoko mlevenog keksa smese, pa jednu do dve kašike šlaga i posuti jednom kašikom mlevenog keksa.

C šlag umutiti sa mlekom i odozgo naneti pomoću šprica. Dekorisati po želji mini keksom sa čokoladnim prelivom.

Autor

Tamara

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept