burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija4-6

Desert u čaši

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
4-6

Sastojci

Desert u čaši

100 g mlevenog keksa

200 g maslaca

725 ml mleka

50 g C Kokosovo brašno

2 kašika C Kakao prah

2 kašika C Šećer u prahu

1 kesica C Vanilin šećer

300 g malina

2 kašika C Čvrstin

6 kašika šećera

2 kašika C Čvrstin

6 kašika šećera

1 kesica C Puding sa ukusom vanilina

3 kašika kisele pavlake

1 komad veće banane

1 kesica C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Desert u čaši

Ova kremasta poslastica osvaja spojem bogatih ukusa, a videćete koliko je jednostavna za pripremu.

Koraci pripreme

Priprema deserta:

Sloj od keksa:
Pomešati mleveni keks, 2 kašike C Kakao praha, 2 kašike C Šećera u prahu, 1 C Vanilin šećer 50 g C Kokosa, 100 g otopljenog maslaca i 75 ml mleka. Ostaviti sa strane.

Sloj od pudinga:
Pripremiti 1 C Puding sa ukusom vanilina po uputstvu. U skuvani vruć puding dodati 100 g maslaca i mešati dok se maslac ne otopi i sjedini sa pudingom. Ostaviti da se prohladi uz povremeno mešanje da se ne stvori korica. Nakon što se prohladio, u puding dodati i 3 kašike kisele pavalake.

Sloj od malina:
Staviti maline sa 3 kašike šećera i 100 ml vode da se kuvaju na srednjoj vatri. U činijici pomešati 2 kašike gustina sa 50 ml vode. Kada maline provre, kuvati ih par minuta pa u njih dodati izmešani gustin. Mešati dok se kuvaju još par minuta.
U čaše dodati svaki sloj 2 puta. Prvo dodati 1 – 2 kašike sloja od keksa, pa na njega dodati još topao sloj od malina. Iseći par kriški banana, pa ih prekriti slojem od pudinga. Ponoviti proces još jednom dok se čaša ne napuni.
Ostaviti čaše u frižideru da se stegnu. Pre serviranja umutiti C Šlag krem sa 150 ml hladnog mleka, pa dekorisati deserte u čašama šlag kremom.

Naši proizvodi

Desert u čaši

Ova kremasta poslastica osvaja spojem bogatih ukusa, a videćete koliko je jednostavna za pripremu.

Koraci pripreme

Priprema deserta:

Sloj od keksa:
Pomešati mleveni keks, 2 kašike C Kakao praha, 2 kašike C Šećera u prahu, 1 C Vanilin šećer 50 g C Kokosa, 100 g otopljenog maslaca i 75 ml mleka. Ostaviti sa strane.

Sloj od pudinga:
Pripremiti 1 C Puding sa ukusom vanilina po uputstvu. U skuvani vruć puding dodati 100 g maslaca i mešati dok se maslac ne otopi i sjedini sa pudingom. Ostaviti da se prohladi uz povremeno mešanje da se ne stvori korica. Nakon što se prohladio, u puding dodati i 3 kašike kisele pavalake.

Sloj od malina:
Staviti maline sa 3 kašike šećera i 100 ml vode da se kuvaju na srednjoj vatri. U činijici pomešati 2 kašike gustina sa 50 ml vode. Kada maline provre, kuvati ih par minuta pa u njih dodati izmešani gustin. Mešati dok se kuvaju još par minuta.
U čaše dodati svaki sloj 2 puta. Prvo dodati 1 – 2 kašike sloja od keksa, pa na njega dodati još topao sloj od malina. Iseći par kriški banana, pa ih prekriti slojem od pudinga. Ponoviti proces još jednom dok se čaša ne napuni.
Ostaviti čaše u frižideru da se stegnu. Pre serviranja umutiti C Šlag krem sa 150 ml hladnog mleka, pa dekorisati deserte u čašama šlag kremom.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept