0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Srednje
4-6
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
4-6
100 g mlevenog keksa
200 g maslaca
725 ml mleka
300 g malina
6 kašika šećera
6 kašika šećera
1 kesica C Puding sa ukusom vanilina
3 kašika kisele pavlake
1 komad veće banane
Ova kremasta poslastica osvaja spojem bogatih ukusa, a videćete koliko je jednostavna za pripremu.
Sloj od keksa:
Pomešati mleveni keks, 2 kašike C Kakao praha, 2 kašike C Šećera u prahu, 1 C Vanilin šećer 50 g C Kokosa, 100 g otopljenog maslaca i 75 ml mleka. Ostaviti sa strane.
Sloj od pudinga:
Pripremiti 1 C Puding sa ukusom vanilina po uputstvu. U skuvani vruć puding dodati 100 g maslaca i mešati dok se maslac ne otopi i sjedini sa pudingom. Ostaviti da se prohladi uz povremeno mešanje da se ne stvori korica. Nakon što se prohladio, u puding dodati i 3 kašike kisele pavalake.
Sloj od malina:
Staviti maline sa 3 kašike šećera i 100 ml vode da se kuvaju na srednjoj vatri. U činijici pomešati 2 kašike gustina sa 50 ml vode. Kada maline provre, kuvati ih par minuta pa u njih dodati izmešani gustin. Mešati dok se kuvaju još par minuta.
U čaše dodati svaki sloj 2 puta. Prvo dodati 1 – 2 kašike sloja od keksa, pa na njega dodati još topao sloj od malina. Iseći par kriški banana, pa ih prekriti slojem od pudinga. Ponoviti proces još jednom dok se čaša ne napuni.
Ostaviti čaše u frižideru da se stegnu. Pre serviranja umutiti C Šlag krem sa 150 ml hladnog mleka, pa dekorisati deserte u čašama šlag kremom.
Ova kremasta poslastica osvaja spojem bogatih ukusa, a videćete koliko je jednostavna za pripremu.
Sloj od keksa:
Pomešati mleveni keks, 2 kašike C Kakao praha, 2 kašike C Šećera u prahu, 1 C Vanilin šećer 50 g C Kokosa, 100 g otopljenog maslaca i 75 ml mleka. Ostaviti sa strane.
Sloj od pudinga:
Pripremiti 1 C Puding sa ukusom vanilina po uputstvu. U skuvani vruć puding dodati 100 g maslaca i mešati dok se maslac ne otopi i sjedini sa pudingom. Ostaviti da se prohladi uz povremeno mešanje da se ne stvori korica. Nakon što se prohladio, u puding dodati i 3 kašike kisele pavalake.
Sloj od malina:
Staviti maline sa 3 kašike šećera i 100 ml vode da se kuvaju na srednjoj vatri. U činijici pomešati 2 kašike gustina sa 50 ml vode. Kada maline provre, kuvati ih par minuta pa u njih dodati izmešani gustin. Mešati dok se kuvaju još par minuta.
U čaše dodati svaki sloj 2 puta. Prvo dodati 1 – 2 kašike sloja od keksa, pa na njega dodati još topao sloj od malina. Iseći par kriški banana, pa ih prekriti slojem od pudinga. Ponoviti proces još jednom dok se čaša ne napuni.
Ostaviti čaše u frižideru da se stegnu. Pre serviranja umutiti C Šlag krem sa 150 ml hladnog mleka, pa dekorisati deserte u čašama šlag kremom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.