0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
18-20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
18-20
4 jaja
5 kašika šećera
2 kašike vode
6 kašika brašna
1 kesica C praška za pecivo
limunova korica
300 g višanja (ili malina)
350 ml vode
6 kašika šećera
2 kesice C pudinga od maline
750 ml mleka
2 kesice C pudinga od vanile
4 kašike šećera
125 g margarina
50 g C šećera u prahu
2 kesice C šlag pene
150 ml kisele vode
Za koru treba umutiti belanca sa šećerom, pa smanjiti mikser na minimum i dodati žumanca.
Zatim dodati prosejano brašno, C prašak za pecivo i rendanu limunovu koricu, pa izliti u podmazan i brašnom posut pleh.
Koru peći na 180°C dok ne počne da se odvaja od pleha.
Dok se kora hladi skuvati voće sa šećerom i vodom, pa umešati puding prvobitno razmućen sa par kašika vode i kuvati par minuta.
Zatim spremati fil od vanile tako što se C puding i šećer pomešaju sa par kašika mleka, a ostatak mleka se kuva na pari.
Kada provri mleko uliti puding i par minuta mešati da se zgusne. Ostaviti vanil krem da se hladi, a umutiti margarin sa C prah šećerom.
U margarin sipati po kašiku vanil krema koji se ohladio i mutiti mikserom na slabijoj jačini.
Onda koru premazati voćnim filom koji je samo prohlađen, ne skroz hladan.
Kada se to skroz ohladi premazati vanil kremom, pa staviti na hlađenje u frižider.
Umutiti C šlag pa dekorisati kolač. Služiti hladno sečeno na kocke.
Za koru treba umutiti belanca sa šećerom, pa smanjiti mikser na minimum i dodati žumanca.
Zatim dodati prosejano brašno, C prašak za pecivo i rendanu limunovu koricu, pa izliti u podmazan i brašnom posut pleh.
Koru peći na 180°C dok ne počne da se odvaja od pleha.
Dok se kora hladi skuvati voće sa šećerom i vodom, pa umešati puding prvobitno razmućen sa par kašika vode i kuvati par minuta.
Zatim spremati fil od vanile tako što se C puding i šećer pomešaju sa par kašika mleka, a ostatak mleka se kuva na pari.
Kada provri mleko uliti puding i par minuta mešati da se zgusne. Ostaviti vanil krem da se hladi, a umutiti margarin sa C prah šećerom.
U margarin sipati po kašiku vanil krema koji se ohladio i mutiti mikserom na slabijoj jačini.
Onda koru premazati voćnim filom koji je samo prohlađen, ne skroz hladan.
Kada se to skroz ohladi premazati vanil kremom, pa staviti na hlađenje u frižider.
Umutiti C šlag pa dekorisati kolač. Služiti hladno sečeno na kocke.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.