burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija18-20

Voćni vanila kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
18-20

Sastojci

Kora:

4 jaja

5 kašika šećera

2 kašike vode

6 kašika brašna

1 kesica C praška za pecivo

limunova korica

Voćni fil:

300 g višanja (ili malina)

350 ml vode

6 kašika šećera

2 kesice C pudinga od maline

Vanil krem:

750 ml mleka

2 kesice C pudinga od vanile

4 kašike šećera

125 g margarina

50 g C šećera u prahu

Glazura:

2 kesice C šlag pene

150 ml kisele vode

Voćni vanila kolač

Koraci pripreme

Za koru treba umutiti belanca sa šećerom, pa smanjiti mikser na minimum i dodati žumanca.

Zatim dodati prosejano brašno, C prašak za pecivo i rendanu limunovu koricu, pa izliti u podmazan i brašnom posut pleh.

Koru peći na 180°C dok ne počne da se odvaja od pleha.

Dok se kora hladi skuvati voće sa šećerom i vodom, pa umešati puding prvobitno razmućen sa par kašika vode i kuvati par minuta.

Zatim spremati fil od vanile tako što se C puding i šećer pomešaju sa par kašika mleka, a ostatak mleka se kuva na pari.

Kada provri mleko uliti puding i par minuta mešati da se zgusne. Ostaviti vanil krem da se hladi, a umutiti margarin sa C prah šećerom.

U margarin sipati po kašiku vanil krema koji se ohladio i mutiti mikserom na slabijoj jačini.

Onda koru premazati voćnim filom koji je samo prohlađen, ne skroz hladan.

Kada se to skroz ohladi premazati vanil kremom, pa staviti na hlađenje u frižider.

Umutiti C šlag pa dekorisati kolač. Služiti hladno sečeno na kocke.

Naši proizvodi

Voćni vanila kolač

Koraci pripreme

Za koru treba umutiti belanca sa šećerom, pa smanjiti mikser na minimum i dodati žumanca.

Zatim dodati prosejano brašno, C prašak za pecivo i rendanu limunovu koricu, pa izliti u podmazan i brašnom posut pleh.

Koru peći na 180°C dok ne počne da se odvaja od pleha.

Dok se kora hladi skuvati voće sa šećerom i vodom, pa umešati puding prvobitno razmućen sa par kašika vode i kuvati par minuta.

Zatim spremati fil od vanile tako što se C puding i šećer pomešaju sa par kašika mleka, a ostatak mleka se kuva na pari.

Kada provri mleko uliti puding i par minuta mešati da se zgusne. Ostaviti vanil krem da se hladi, a umutiti margarin sa C prah šećerom.

U margarin sipati po kašiku vanil krema koji se ohladio i mutiti mikserom na slabijoj jačini.

Onda koru premazati voćnim filom koji je samo prohlađen, ne skroz hladan.

Kada se to skroz ohladi premazati vanil kremom, pa staviti na hlađenje u frižider.

Umutiti C šlag pa dekorisati kolač. Služiti hladno sečeno na kocke.

Autor

Nataša

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept