0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
3 šolje izrendanih jabuka
3 šolje brašna
1 C prašak za pecivo
1 šolja ulja
1 šolja šećera
1 kašičica cimeta
100 g čokolade za kuvanje
C šećer u prahu za posipanje
Jabuke dobro oprati i izrendati sa korom (u kori su vitamini! ), ostaviti da se ocede.
U vanglu staviti brašno, ulje, šećer, C prašak za pecivo i sve kašikom izmešati.
Dodati jabuke i pre ubacivanja dobro rukom pritisnuti kako bi se višak soka odstarnio. Dodati cimet.
U pleh staviti papir za pečenje, pa izliti testo. U testo narendati ili iseckati čokoladu.
Peći na 200 stepeni dok ne porumeni. Čačkalicom probosti kako biste ocenili da li je kolač gotov.
Pečen kolač, posuti C šećerom u prahu, ali i ne mora. Seći na kocke.
Jabuke dobro oprati i izrendati sa korom (u kori su vitamini! ), ostaviti da se ocede.
U vanglu staviti brašno, ulje, šećer, C prašak za pecivo i sve kašikom izmešati.
Dodati jabuke i pre ubacivanja dobro rukom pritisnuti kako bi se višak soka odstarnio. Dodati cimet.
U pleh staviti papir za pečenje, pa izliti testo. U testo narendati ili iseckati čokoladu.
Peći na 200 stepeni dok ne porumeni. Čačkalicom probosti kako biste ocenili da li je kolač gotov.
Pečen kolač, posuti C šećerom u prahu, ali i ne mora. Seći na kocke.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.