burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Voćni kolač sa čokoladom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

3 šolje izrendanih jabuka

3 šolje brašna

1 C prašak za pecivo

1 šolja ulja

1 šolja šećera

1 kašičica cimeta

100 g čokolade za kuvanje

C šećer u prahu za posipanje

Voćni kolač sa čokoladom

Koraci pripreme

Jabuke dobro oprati i izrendati sa korom (u kori su vitamini! ), ostaviti da se ocede.

U vanglu staviti brašno, ulje, šećer, C prašak za pecivo i sve kašikom izmešati.

Dodati jabuke i pre ubacivanja dobro rukom pritisnuti kako bi se višak soka odstarnio. Dodati cimet.

U pleh staviti papir za pečenje, pa izliti testo. U testo narendati ili iseckati čokoladu.

Peći na 200 stepeni dok ne porumeni. Čačkalicom probosti kako biste ocenili da li je kolač gotov.

Pečen kolač, posuti C šećerom u prahu, ali i ne mora. Seći na kocke.

Naši proizvodi

Voćni kolač sa čokoladom

Koraci pripreme

Jabuke dobro oprati i izrendati sa korom (u kori su vitamini! ), ostaviti da se ocede.

U vanglu staviti brašno, ulje, šećer, C prašak za pecivo i sve kašikom izmešati.

Dodati jabuke i pre ubacivanja dobro rukom pritisnuti kako bi se višak soka odstarnio. Dodati cimet.

U pleh staviti papir za pečenje, pa izliti testo. U testo narendati ili iseckati čokoladu.

Peći na 200 stepeni dok ne porumeni. Čačkalicom probosti kako biste ocenili da li je kolač gotov.

Pečen kolač, posuti C šećerom u prahu, ali i ne mora. Seći na kocke.

Autor

Dijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept