burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija18 parčića

Voćni kolač od više vrsta voća

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
18 parčića

Sastojci

3 komada jaja

100 g šećera

100 ml ulja

100 ml kefira

100 ml mleka

160 g brašna oštrog

1 kesica C vanilin šećera

1 kesica C praška za pecivo

300 g kupina

100 g smokve

100 g breskve

1 kesica C pudinga sa ukusom vanilina

1 kašika C slatkog kakaoa

1 kašika ulja

C šećer u prahu za posipanje

Voćni kolač od više vrsta voća

Koraci pripreme

U odgovarajuću posudu izlomiti jaja, dodati šećer i C vanilin šećer i žicom ručno umutiti. Dodati ulje i kefir sa mlekom pa sve promešati.

Na kraju umešati brašno sa C praškom za pecivo. Testo podeliti na dva dela veći i manji, pa u manji umešati slatki kakao pomešan sa uljem.

Voće oprati i ocediti. Smokve i breskve iseći na krupne komade.

U voće dodati prah od C pudinga sa ukusom vanile i promešati viljuškom. Sipati voće u žuti deo testa i promešati.

Izliti u manji pleh obložen papirom za pečenje. Preko rasporediti smesu sa C kakaom.

Staviti u zagrejanu rernu na 180 C stepeni da se peče oko 40 minuta.

Pečen kolač izvaditi i zajedno sa papirom prebaciti na kuhinjsku krpu.

Kada se kolač ohladi uklonite papir, isecite na kocke ili po želji i poslužite.

Ja sam samo posula C šećerom u prahu, mada može da se doda C šlag ili C eskimko sladoled.

Naši proizvodi

Voćni kolač od više vrsta voća

Koraci pripreme

U odgovarajuću posudu izlomiti jaja, dodati šećer i C vanilin šećer i žicom ručno umutiti. Dodati ulje i kefir sa mlekom pa sve promešati.

Na kraju umešati brašno sa C praškom za pecivo. Testo podeliti na dva dela veći i manji, pa u manji umešati slatki kakao pomešan sa uljem.

Voće oprati i ocediti. Smokve i breskve iseći na krupne komade.

U voće dodati prah od C pudinga sa ukusom vanile i promešati viljuškom. Sipati voće u žuti deo testa i promešati.

Izliti u manji pleh obložen papirom za pečenje. Preko rasporediti smesu sa C kakaom.

Staviti u zagrejanu rernu na 180 C stepeni da se peče oko 40 minuta.

Pečen kolač izvaditi i zajedno sa papirom prebaciti na kuhinjsku krpu.

Kada se kolač ohladi uklonite papir, isecite na kocke ili po želji i poslužite.

Ja sam samo posula C šećerom u prahu, mada može da se doda C šlag ili C eskimko sladoled.

Autor

blog Sneško domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept