burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija35

Voćni kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
35

Sastojci

Za pleh 30x20 cm:

20 komada četvrtastog keksa

600 g jagoda (voća po izboru)

300 ml vode

150 g C griza (ili puding od jagode)

7 kašika šećera

600 ml mleka

2 C pudinga od vanile

4 kašike šećera

200 g margarina

150 g C šećera u prahu

200 ml slatke pavlake

Voćni kolač

Koraci pripreme

Poslagati na dno dublje tepsije keks. Izgnječiti ili izblendirati voće koje ste odabrali. Staviti vodu da provri.

Pomešati C griz i šećer pa kad voda provri zakuvati, brzo mešati pa dodati voće.

Prokuvati još 1-2 minuta i skloniti sa vatre. Odmah preliti preko keksa i ostaviti da se hladi.

Odmah zatim pomešati C puding, šećer i malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.

Kad provri mleko zakuati i mešati dok se puding ne zgusne. Skloniti sa vatre pa i njega ostaviti da se hladi.

Ulupati penasto margarin sobne temperature sa C šećerom u prahu pa im dodati ohlađeni puding i umutiti.

Ulupati slatku pavlaku pa pola dodati kremu od pudinga.

Krem od pudinga premazati preko dela sa grizom i voćem.

Ostatak slatke pavlake, možete dodati još i C šlag premazati preko vanila fila i ostaviti u frižider nekoliko sati.

Nakon nekoliko sati ohlađen kolač možete poslužiti.

Naši proizvodi

Voćni kolač

Koraci pripreme

Poslagati na dno dublje tepsije keks. Izgnječiti ili izblendirati voće koje ste odabrali. Staviti vodu da provri.

Pomešati C griz i šećer pa kad voda provri zakuvati, brzo mešati pa dodati voće.

Prokuvati još 1-2 minuta i skloniti sa vatre. Odmah preliti preko keksa i ostaviti da se hladi.

Odmah zatim pomešati C puding, šećer i malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.

Kad provri mleko zakuati i mešati dok se puding ne zgusne. Skloniti sa vatre pa i njega ostaviti da se hladi.

Ulupati penasto margarin sobne temperature sa C šećerom u prahu pa im dodati ohlađeni puding i umutiti.

Ulupati slatku pavlaku pa pola dodati kremu od pudinga.

Krem od pudinga premazati preko dela sa grizom i voćem.

Ostatak slatke pavlake, možete dodati još i C šlag premazati preko vanila fila i ostaviti u frižider nekoliko sati.

Nakon nekoliko sati ohlađen kolač možete poslužiti.

Autor

Jasmina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept