0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
35
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
35
20 komada četvrtastog keksa
600 g jagoda (voća po izboru)
300 ml vode
150 g C griza (ili puding od jagode)
7 kašika šećera
600 ml mleka
2 C pudinga od vanile
4 kašike šećera
200 g margarina
150 g C šećera u prahu
200 ml slatke pavlake
Poslagati na dno dublje tepsije keks. Izgnječiti ili izblendirati voće koje ste odabrali. Staviti vodu da provri.
Pomešati C griz i šećer pa kad voda provri zakuvati, brzo mešati pa dodati voće.
Prokuvati još 1-2 minuta i skloniti sa vatre. Odmah preliti preko keksa i ostaviti da se hladi.
Odmah zatim pomešati C puding, šećer i malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.
Kad provri mleko zakuati i mešati dok se puding ne zgusne. Skloniti sa vatre pa i njega ostaviti da se hladi.
Ulupati penasto margarin sobne temperature sa C šećerom u prahu pa im dodati ohlađeni puding i umutiti.
Ulupati slatku pavlaku pa pola dodati kremu od pudinga.
Krem od pudinga premazati preko dela sa grizom i voćem.
Ostatak slatke pavlake, možete dodati još i C šlag premazati preko vanila fila i ostaviti u frižider nekoliko sati.
Nakon nekoliko sati ohlađen kolač možete poslužiti.
Poslagati na dno dublje tepsije keks. Izgnječiti ili izblendirati voće koje ste odabrali. Staviti vodu da provri.
Pomešati C griz i šećer pa kad voda provri zakuvati, brzo mešati pa dodati voće.
Prokuvati još 1-2 minuta i skloniti sa vatre. Odmah preliti preko keksa i ostaviti da se hladi.
Odmah zatim pomešati C puding, šećer i malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.
Kad provri mleko zakuati i mešati dok se puding ne zgusne. Skloniti sa vatre pa i njega ostaviti da se hladi.
Ulupati penasto margarin sobne temperature sa C šećerom u prahu pa im dodati ohlađeni puding i umutiti.
Ulupati slatku pavlaku pa pola dodati kremu od pudinga.
Krem od pudinga premazati preko dela sa grizom i voćem.
Ostatak slatke pavlake, možete dodati još i C šlag premazati preko vanila fila i ostaviti u frižider nekoliko sati.
Nakon nekoliko sati ohlađen kolač možete poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.