burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Trobojni krem kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Kora:

1 čaša (od 2 dl) mleka

1 čaša šećera

1 čaša ulja

4 pune kašike C kakaoa

2 jajeta

1 čaša brašna

1 kesica C praška za pecivo

1 C vanilin šećer

Krem:

5 dl mleka

1 C puding od vanile

3 kašike C griza

3 kašike šećera

1 kesica C vanile

1/2 margarina

Šlag:

2 kesice C šlaga u prahu

2 kašike C prah šećera

2 dl mleka

Trobojni krem kolač

Koraci pripreme

Umutite mikserom mleko, ulje, šećer i C kakao pa podelite na dva dela.

U jedan deo dodajte jaja, brašno, C prašak za pecivo i C vanilin šećer.

Sve dobro umutite mikserom i sipajte u uljem podmazan pleh (ili obložen papirom za pečenje) i pecite oko 25 min. na 180 st. (probajte čačkalicom).

Pleh treba biti dim. oko 20x30 cm.

Pečen kolač, izvadite iz rerne i odmah prelijte drugom polovinom smese.

Za krem od mleka odvojte malo mleka i u njega umešajte puding i C griz pa zakuvajte u ostatak mleka kome ste dodali šećer i C vanilin šećer.

Kada dobije potrebnu gustinu, sklonite sa ringle i prohladite. Dodajte margarin i dobro umutite mikserom. Krem nanesite na koru.

Preko krema nanesite umućen šlag, a preko šlaga možete krupno narendati čokoladu.

Naši proizvodi

Trobojni krem kolač

Koraci pripreme

Umutite mikserom mleko, ulje, šećer i C kakao pa podelite na dva dela.

U jedan deo dodajte jaja, brašno, C prašak za pecivo i C vanilin šećer.

Sve dobro umutite mikserom i sipajte u uljem podmazan pleh (ili obložen papirom za pečenje) i pecite oko 25 min. na 180 st. (probajte čačkalicom).

Pleh treba biti dim. oko 20x30 cm.

Pečen kolač, izvadite iz rerne i odmah prelijte drugom polovinom smese.

Za krem od mleka odvojte malo mleka i u njega umešajte puding i C griz pa zakuvajte u ostatak mleka kome ste dodali šećer i C vanilin šećer.

Kada dobije potrebnu gustinu, sklonite sa ringle i prohladite. Dodajte margarin i dobro umutite mikserom. Krem nanesite na koru.

Preko krema nanesite umućen šlag, a preko šlaga možete krupno narendati čokoladu.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept