0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
25
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
25
150 g meda
100 ml ulja
250 g šećera
1 kašika C kakaoa
200 g mlevenih oraha
1 limun
250-300 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
300 ml belog vina
C šećer u prahu za posipanje
Izmešati u smesu ulje, med, šećer, C kakao, mlevene orahe.
Tome dodati rendanu koru i sok od limuna.
Onda dodati brašno u kome je izmešan C prašak za pecivo i polovinu vina.
Mešati dodajući preostalo vino. Sve izmešati u finu masu.
Odmah staviti u podmazan i brašnom posut pleh dimenzija 35x20 cm i na 200 C peći oko 35 minuta.
Ispečen kolač ostaviti da se skroz ohladi, iseći na kocke i uvaljati u C šećer u prahu.
Izmešati u smesu ulje, med, šećer, C kakao, mlevene orahe.
Tome dodati rendanu koru i sok od limuna.
Onda dodati brašno u kome je izmešan C prašak za pecivo i polovinu vina.
Mešati dodajući preostalo vino. Sve izmešati u finu masu.
Odmah staviti u podmazan i brašnom posut pleh dimenzija 35x20 cm i na 200 C peći oko 35 minuta.
Ispečen kolač ostaviti da se skroz ohladi, iseći na kocke i uvaljati u C šećer u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.