burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija48 kolača

Sočni kolač sa višnjom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
48 kolača

Sastojci

200 g petit keksa

1 C šlag krem

150 ml hladnog mleka

I fil:

600 ml vode

150 g C griza

500 g višanja

200 g šećera

1 C vanilin šećer

II fil:

800 ml vode

120 g C zamene za mleko u prahu

2 C pudinga od vanile

250 g margarina

250 g C šećera u prahu

Sočni kolač sa višnjom

Koraci pripreme

Najpre poređati keks u kalup.

1. fil:
Vodu sa šećerom i vanilin šećerom zagrejati do vrenja, pa ukuvati griz.

Potom dodati višnje i mešati tako na vatri još 2-3 minuta. Vruć fil preliti preko keksa i ostaviti da se hladi.

2. fil:
Pomešati vodu i zamenu za mleko u prahu. Odvojiti oko 150-200 ml smese i u to umutiti puding, a ostatak staviti da se greje. Kada provri, ukuvati puding i ostaviti da se hladi.

Margarin i šećer penasto umutiti pa dodavati ohlađeni fil postepeno i sjediniti smesu. Preliti preko kolača.

Za kraj umutiti hladno mleko i šlag, pa premazati kolač. Opciono, posuti čokoladnim mrvicama.

Kolač se može odmah jeste, ali lepši je kad odstoji par sati.

Naši proizvodi

Sočni kolač sa višnjom

Koraci pripreme

Najpre poređati keks u kalup.

1. fil:
Vodu sa šećerom i vanilin šećerom zagrejati do vrenja, pa ukuvati griz.

Potom dodati višnje i mešati tako na vatri još 2-3 minuta. Vruć fil preliti preko keksa i ostaviti da se hladi.

2. fil:
Pomešati vodu i zamenu za mleko u prahu. Odvojiti oko 150-200 ml smese i u to umutiti puding, a ostatak staviti da se greje. Kada provri, ukuvati puding i ostaviti da se hladi.

Margarin i šećer penasto umutiti pa dodavati ohlađeni fil postepeno i sjediniti smesu. Preliti preko kolača.

Za kraj umutiti hladno mleko i šlag, pa premazati kolač. Opciono, posuti čokoladnim mrvicama.

Kolač se može odmah jeste, ali lepši je kad odstoji par sati.

Autor

food blog Miss Tatjana.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept