burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Slatka čokoladna sarma

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

1 l mleka

150 g C šećera u prahu

100 g C čvrstina

70 g brašna

30 g C kakaoa

50 g čokolade za kuvanje

50 g margarina

2 kesice C krem šlaga belog (po želji može i čokoladni)

200 g C kokosa

Slatka čokoladna sarma

Koraci pripreme

Pleh od rerne (za električni šporet) posuti C kokosom.

U jednoj posudi pomešati sve suve sastojke koje ste prethodno odmerili (C kakao, brašno, C čvrstin i C šećer u prahu) i razmuti ih sa 300 ml mleka (koje odmerite od onih litar) da razmućena smesa nema grudvica.

Ostatak od 700 ml mleka staviti da provri i kada provri u to dodati prethodno izmućenu smesu i kuvati dok se ne zgusne.

Fil nije potrebno dugo kuvati jer se brzo zgusne.

U vruće odmah dodati margarin i čokoladu pa sve izmešati da se sjedini i odmah tako vruće izliti u pleh prethodno posut C kokosom (od rerne najbolje da bi bilo tanko).

Dok se ova podloga hladi, umutiti C šlag krem prema uputstvu sa kesice i na ohlađenu podlogu premazati.

Ostaviti na hladnom da se dobro ohladi.

Seći po širini pleha na šnite debljine 7-8 cm.

Svaku šnitu urolati da vam tamna podloga posuta kokosom dođe sa spoljne strane.

Ako su šnite duge možete ih prepoloviti.

Naši proizvodi

Slatka čokoladna sarma

Koraci pripreme

Pleh od rerne (za električni šporet) posuti C kokosom.

U jednoj posudi pomešati sve suve sastojke koje ste prethodno odmerili (C kakao, brašno, C čvrstin i C šećer u prahu) i razmuti ih sa 300 ml mleka (koje odmerite od onih litar) da razmućena smesa nema grudvica.

Ostatak od 700 ml mleka staviti da provri i kada provri u to dodati prethodno izmućenu smesu i kuvati dok se ne zgusne.

Fil nije potrebno dugo kuvati jer se brzo zgusne.

U vruće odmah dodati margarin i čokoladu pa sve izmešati da se sjedini i odmah tako vruće izliti u pleh prethodno posut C kokosom (od rerne najbolje da bi bilo tanko).

Dok se ova podloga hladi, umutiti C šlag krem prema uputstvu sa kesice i na ohlađenu podlogu premazati.

Ostaviti na hladnom da se dobro ohladi.

Seći po širini pleha na šnite debljine 7-8 cm.

Svaku šnitu urolati da vam tamna podloga posuta kokosom dođe sa spoljne strane.

Ako su šnite duge možete ih prepoloviti.

Autor

Ivana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept