0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
1 l mleka
150 g C šećera u prahu
100 g C čvrstina
70 g brašna
30 g C kakaoa
50 g čokolade za kuvanje
50 g margarina
2 kesice C krem šlaga belog (po želji može i čokoladni)
200 g C kokosa
Pleh od rerne (za električni šporet) posuti C kokosom.
U jednoj posudi pomešati sve suve sastojke koje ste prethodno odmerili (C kakao, brašno, C čvrstin i C šećer u prahu) i razmuti ih sa 300 ml mleka (koje odmerite od onih litar) da razmućena smesa nema grudvica.
Ostatak od 700 ml mleka staviti da provri i kada provri u to dodati prethodno izmućenu smesu i kuvati dok se ne zgusne.
Fil nije potrebno dugo kuvati jer se brzo zgusne.
U vruće odmah dodati margarin i čokoladu pa sve izmešati da se sjedini i odmah tako vruće izliti u pleh prethodno posut C kokosom (od rerne najbolje da bi bilo tanko).
Dok se ova podloga hladi, umutiti C šlag krem prema uputstvu sa kesice i na ohlađenu podlogu premazati.
Ostaviti na hladnom da se dobro ohladi.
Seći po širini pleha na šnite debljine 7-8 cm.
Svaku šnitu urolati da vam tamna podloga posuta kokosom dođe sa spoljne strane.
Ako su šnite duge možete ih prepoloviti.
Pleh od rerne (za električni šporet) posuti C kokosom.
U jednoj posudi pomešati sve suve sastojke koje ste prethodno odmerili (C kakao, brašno, C čvrstin i C šećer u prahu) i razmuti ih sa 300 ml mleka (koje odmerite od onih litar) da razmućena smesa nema grudvica.
Ostatak od 700 ml mleka staviti da provri i kada provri u to dodati prethodno izmućenu smesu i kuvati dok se ne zgusne.
Fil nije potrebno dugo kuvati jer se brzo zgusne.
U vruće odmah dodati margarin i čokoladu pa sve izmešati da se sjedini i odmah tako vruće izliti u pleh prethodno posut C kokosom (od rerne najbolje da bi bilo tanko).
Dok se ova podloga hladi, umutiti C šlag krem prema uputstvu sa kesice i na ohlađenu podlogu premazati.
Ostaviti na hladnom da se dobro ohladi.
Seći po širini pleha na šnite debljine 7-8 cm.
Svaku šnitu urolati da vam tamna podloga posuta kokosom dođe sa spoljne strane.
Ako su šnite duge možete ih prepoloviti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.