burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Rustični kolač sa jabukama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

6 većih jabuka

1 kesica C vanilin šećera

cimet po ukusu

Za testo:

125 g maslaca

125 g C šećera u prahu

1 kesica C vanilin šećera

1 kašičica cimeta

250 g mekog brašna

1/2 kesice C Praška za pecivo

1 jaje

1 dl mleka

Za završnicu:

džem po potrebi

mleveni orasi po potrebi

Rustični kolač sa jabukama

Koraci pripreme

Uključite rernu na 200 stepeni.

Jabuke oljuštite, isecite na četvrtine i očistite od semenki.

Pleh okvirnih dimenzija 20*30 obložite papirom za pečenje, poređajte jabuke, pospite ih C vanilin šećerom i cimetom i pecite u zagrejanoj rerni oko 15 minuta.

Dok se jabuke peku, pripremite testo - umutite maslac i C šećer u prahu, pa dodajte sve ostale sastojke.

Sjedinite sve sastojke mešanjem ili mikserom, nastavcima za testo.

Testo premažite preko pečenih jabuka, smanjite rernu na 170 stepeni i pecite oko 30 minuta.

Kada se kolač prohladi, okrenite ga na tacnu, prevrnite - ono što je bilo dole, sada je gore.

Premažite džemom (u mom slučaju od kajsija) i pospite mlevenim orasima.

Naši proizvodi

Rustični kolač sa jabukama

Koraci pripreme

Uključite rernu na 200 stepeni.

Jabuke oljuštite, isecite na četvrtine i očistite od semenki.

Pleh okvirnih dimenzija 20*30 obložite papirom za pečenje, poređajte jabuke, pospite ih C vanilin šećerom i cimetom i pecite u zagrejanoj rerni oko 15 minuta.

Dok se jabuke peku, pripremite testo - umutite maslac i C šećer u prahu, pa dodajte sve ostale sastojke.

Sjedinite sve sastojke mešanjem ili mikserom, nastavcima za testo.

Testo premažite preko pečenih jabuka, smanjite rernu na 170 stepeni i pecite oko 30 minuta.

Kada se kolač prohladi, okrenite ga na tacnu, prevrnite - ono što je bilo dole, sada je gore.

Premažite džemom (u mom slučaju od kajsija) i pospite mlevenim orasima.

Autor

blog Domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept