burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 80 rafaelica

Rafaelo bajaderica

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 80 rafaelica

Sastojci

Kikiriki sloj:

300 g šećera

200 ml vode

125 g margarina

200 g mlevene plazme

200 g mlevenog keksa

200 g mlevenog pečenog neslanog kikirikija

Premaz:

100 ml mleka

150 g C šećera u prahu

125 g margarina

200 g C zamene za mleko u prahu

150 g C kokosovog brašna

Glazura:

150 g crne čokolade

20 g margarina

1 kašika ulja

Rafaelo bajaderica

Koraci pripreme

Kikiriki sloj:
Prokuvati vodu sa šećerom, kada provri kuvati na tihoj vatri 3-4 minuta, pa dodati margarin. Kada se istopi skloniti sa ringle i dodati plazmu, keks i kikiriki.

Premaz:
Prokuvati mleko sa C šećerom u prahu, skloniti sa ringle, dodati margarin i mešati da se istopi. Pa postepeno dodavati C zamenu za mleko u prahu muteći mikserom da se ne stvore grudvice. Zatim dodati i C kokosovo brašno, pa sve lepo sjediniti.

U pleh izliti kikiriki sloj, pa premaz.

Čokoladu i margarin istopiti, pa dodati ulje, sve lepo promešati i preliti ceo kolač.

Naši proizvodi

Rafaelo bajaderica

Koraci pripreme

Kikiriki sloj:
Prokuvati vodu sa šećerom, kada provri kuvati na tihoj vatri 3-4 minuta, pa dodati margarin. Kada se istopi skloniti sa ringle i dodati plazmu, keks i kikiriki.

Premaz:
Prokuvati mleko sa C šećerom u prahu, skloniti sa ringle, dodati margarin i mešati da se istopi. Pa postepeno dodavati C zamenu za mleko u prahu muteći mikserom da se ne stvore grudvice. Zatim dodati i C kokosovo brašno, pa sve lepo sjediniti.

U pleh izliti kikiriki sloj, pa premaz.

Čokoladu i margarin istopiti, pa dodati ulje, sve lepo promešati i preliti ceo kolač.

Autor

Dragica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept