burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija16

Puslica tortice sa čokoladom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
16

Sastojci

Za tortice:

5 belanca

250 g šećera

1 prstohvat soli

Za krem:

5 žumanca

1/2 l mleka

5 kašika brašna

1 kesica C vanilin šećera

100 g čokolade

250 g maslaca

250 g C šećera u prahu

Za glazuru:

100 g čokolade za kuvanje

1-2 kašike ulja

po želji neko sveže voće

Puslica tortice sa čokoladom

Koraci pripreme

Priprema tortica:
Umutite belanca sa prstohvatom soli u čvrst šam. Mutiti bar 5 minuta. Postepeno dodavati šećer uz neprestano mućenje mikserom i mutiti toliko dugo da se u šamu ne osećaju kristalići šećera. Ja sam sve ukupno mutila punih 15 minuta na najvećoj brzini.

Uključite rernu na 240 stepeni. Umućen šam kašikom sipajte na pek papir i formirajte tortice sa udubljenjem u sredini - kao gnezdo u koje ćete kasnije sipati krem. Zavisno od veličine puslice možete ih formirati od 15-18 (ne treba da budu baš male nego otprilike jedne porcije torte). Kada se rerna zagreje na 240 stepeni, ubacite pleh sa torticama i odmah smanjite na 150 i na toj temperaturi neka budu 10-15 minuta, a onda smanjite na 90-100 stepeni i sušite ih još oko 1,5 sat. Pripremljene tortice ostavite u isključenoj rerni da se skroz ohlade, pa ih onda izvadite i skinite sa pek papira na poslužavnik.

Priprema krema:
Umutite 5 žumanca sa 5 kašika brašna i oko 1 dl mleka da dobijete glatku smesu, a ostatak mleka stavite da provri. Kada mleko provri sipajte malo vrelog mleka u žumanca, izmešajte ih te vratite na ringlu da se krem skroz skuva. Dok se krem još kuva ubacite nalomkanu čokoladu i mešajte dok se sva čokolada ne otopi i krem skuva. Sklonite s ringle, dodajte vanilin šećer, izmešajte, prekrijte samolepljivom folijom i ostavite da se skroz ohladi. Umutite penasto maslac sa prah šećerom i u maslac, uz mućenje, postepeno dodajte ohlađen čokoladni krem da dobijete glatku kremu.

Filovanje:
Kremom napunite puslice-tortice.

Glazura:
Pripremite glazuru topljenjem čokolade pomešane sa 1-2 kašike ulja (zavisno od masnoće čokolade) i glazuru prelijte preko tortica.

Ako želite možete sve ove slatke i čokoladne ukuse osvežiti dodavanjem svežeg voća.

Naši proizvodi

Puslica tortice sa čokoladom

Koraci pripreme

Priprema tortica:
Umutite belanca sa prstohvatom soli u čvrst šam. Mutiti bar 5 minuta. Postepeno dodavati šećer uz neprestano mućenje mikserom i mutiti toliko dugo da se u šamu ne osećaju kristalići šećera. Ja sam sve ukupno mutila punih 15 minuta na najvećoj brzini.

Uključite rernu na 240 stepeni. Umućen šam kašikom sipajte na pek papir i formirajte tortice sa udubljenjem u sredini - kao gnezdo u koje ćete kasnije sipati krem. Zavisno od veličine puslice možete ih formirati od 15-18 (ne treba da budu baš male nego otprilike jedne porcije torte). Kada se rerna zagreje na 240 stepeni, ubacite pleh sa torticama i odmah smanjite na 150 i na toj temperaturi neka budu 10-15 minuta, a onda smanjite na 90-100 stepeni i sušite ih još oko 1,5 sat. Pripremljene tortice ostavite u isključenoj rerni da se skroz ohlade, pa ih onda izvadite i skinite sa pek papira na poslužavnik.

Priprema krema:
Umutite 5 žumanca sa 5 kašika brašna i oko 1 dl mleka da dobijete glatku smesu, a ostatak mleka stavite da provri. Kada mleko provri sipajte malo vrelog mleka u žumanca, izmešajte ih te vratite na ringlu da se krem skroz skuva. Dok se krem još kuva ubacite nalomkanu čokoladu i mešajte dok se sva čokolada ne otopi i krem skuva. Sklonite s ringle, dodajte vanilin šećer, izmešajte, prekrijte samolepljivom folijom i ostavite da se skroz ohladi. Umutite penasto maslac sa prah šećerom i u maslac, uz mućenje, postepeno dodajte ohlađen čokoladni krem da dobijete glatku kremu.

Filovanje:
Kremom napunite puslice-tortice.

Glazura:
Pripremite glazuru topljenjem čokolade pomešane sa 1-2 kašike ulja (zavisno od masnoće čokolade) i glazuru prelijte preko tortica.

Ako želite možete sve ove slatke i čokoladne ukuse osvežiti dodavanjem svežeg voća.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept