burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12-15

Puding kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12-15

Sastojci

Kora:

300 g mlevenog posnog keksa

5-10 kašika soka od narandže

100 g C šećera u prahu

Fil:

2 kesice C pudinga od vanile

800 ml biljnog mleka po izboru

1 margarin

6 kašika C šećera u prahu

voće po izboru

200 ml hladne vode

2 kesice C šlaga

Puding kolač

Koraci pripreme

1. korak:
U mlevenih keks dodati C šećer u prahu, izmešati a zatim dodati sok od narandže. Smesu istresti u kalup od 26 cm, utapkati i staviti na hlađenje.

2. korak:
500 ml biljnog mleka staviti na tihu vatru a za to vreme u 300 ml hladnog biljnog mleka rastopiti 2 kesice C pudinga od vanile zajedno sa 6 kašika C šećera u prahu. Kada mleko dostigne temperaturu do pred vrenje uliti razmućen puding sa šećerom i kuvati dok se ne zgusne. Kada se fil ohladi dodati jedan margarin i izmiksati. Kada umiksamo margarin, dodamo jednu kesicu C šlag pene u fil i dodatno umutiti.

3. korak:
Na ohlađenu koru dodati polovinu količine fila, poređati voće po izboru a zatim dodati drugu polovinu fila.

4. korak:
Umutiti jednu kesicu C šlaga sa 200 ml hladne vode i ukrasiti kolač.

Naši proizvodi

Puding kolač

Koraci pripreme

1. korak:
U mlevenih keks dodati C šećer u prahu, izmešati a zatim dodati sok od narandže. Smesu istresti u kalup od 26 cm, utapkati i staviti na hlađenje.

2. korak:
500 ml biljnog mleka staviti na tihu vatru a za to vreme u 300 ml hladnog biljnog mleka rastopiti 2 kesice C pudinga od vanile zajedno sa 6 kašika C šećera u prahu. Kada mleko dostigne temperaturu do pred vrenje uliti razmućen puding sa šećerom i kuvati dok se ne zgusne. Kada se fil ohladi dodati jedan margarin i izmiksati. Kada umiksamo margarin, dodamo jednu kesicu C šlag pene u fil i dodatno umutiti.

3. korak:
Na ohlađenu koru dodati polovinu količine fila, poređati voće po izboru a zatim dodati drugu polovinu fila.

4. korak:
Umutiti jednu kesicu C šlaga sa 200 ml hladne vode i ukrasiti kolač.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept