0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
12-15
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12-15
300 g mlevenog posnog keksa
5-10 kašika soka od narandže
100 g C šećera u prahu
2 kesice C pudinga od vanile
800 ml biljnog mleka po izboru
1 margarin
6 kašika C šećera u prahu
voće po izboru
200 ml hladne vode
2 kesice C šlaga
1. korak:
U mlevenih keks dodati C šećer u prahu, izmešati a zatim dodati sok od narandže. Smesu istresti u kalup od 26 cm, utapkati i staviti na hlađenje.
2. korak:
500 ml biljnog mleka staviti na tihu vatru a za to vreme u 300 ml hladnog biljnog mleka rastopiti 2 kesice C pudinga od vanile zajedno sa 6 kašika C šećera u prahu. Kada mleko dostigne temperaturu do pred vrenje uliti razmućen puding sa šećerom i kuvati dok se ne zgusne. Kada se fil ohladi dodati jedan margarin i izmiksati. Kada umiksamo margarin, dodamo jednu kesicu C šlag pene u fil i dodatno umutiti.
3. korak:
Na ohlađenu koru dodati polovinu količine fila, poređati voće po izboru a zatim dodati drugu polovinu fila.
4. korak:
Umutiti jednu kesicu C šlaga sa 200 ml hladne vode i ukrasiti kolač.
1. korak:
U mlevenih keks dodati C šećer u prahu, izmešati a zatim dodati sok od narandže. Smesu istresti u kalup od 26 cm, utapkati i staviti na hlađenje.
2. korak:
500 ml biljnog mleka staviti na tihu vatru a za to vreme u 300 ml hladnog biljnog mleka rastopiti 2 kesice C pudinga od vanile zajedno sa 6 kašika C šećera u prahu. Kada mleko dostigne temperaturu do pred vrenje uliti razmućen puding sa šećerom i kuvati dok se ne zgusne. Kada se fil ohladi dodati jedan margarin i izmiksati. Kada umiksamo margarin, dodamo jednu kesicu C šlag pene u fil i dodatno umutiti.
3. korak:
Na ohlađenu koru dodati polovinu količine fila, poređati voće po izboru a zatim dodati drugu polovinu fila.
4. korak:
Umutiti jednu kesicu C šlaga sa 200 ml hladne vode i ukrasiti kolač.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.