burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Ptičje mleko kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

8 jaja

12 kašika šećera

13 kašika brašna

2 kašike vanilin šećera

4 dl mleka

100 g šećera u prahu

180 g maslaca ili margarina

pola kesice praška za pecivo

2 dl slatke pavlake

Ptičje mleko kolač

Koraci pripreme

Biskvit:
Mikserom penasto ulupamo osam belanaca i stalno mešajući mikserom postepeno dodamo osam kašika šećera. Osam kašika brašna pomešamo sa praškom za pecivo i pažljivo dodamo u sneg od belenaca.

Fil:
Osam žumanaca penasto umutimo sa četiri kašike šećera, i dodamo pet kašika brašna, vanilin šećera i mleko. Fil kuvamo stalno mešajući dok ne zgusne.

U međuvremeno margarin penasto umutimo sa šećerom u prahu i dodamo ohlađenom filu. Na kraju mikserom ulupamo kako bi fil postao gladak i lagan.

Nanosimo ga na ohlađenu piškotu, zatim po žutom filu ravnomerno rasporedimo ulupanu slatku pavlaku.

Kolač možemo ukrasiti topljenom čokoladom.

Naši proizvodi

Ptičje mleko kolač

Koraci pripreme

Biskvit:
Mikserom penasto ulupamo osam belanaca i stalno mešajući mikserom postepeno dodamo osam kašika šećera. Osam kašika brašna pomešamo sa praškom za pecivo i pažljivo dodamo u sneg od belenaca.

Fil:
Osam žumanaca penasto umutimo sa četiri kašike šećera, i dodamo pet kašika brašna, vanilin šećera i mleko. Fil kuvamo stalno mešajući dok ne zgusne.

U međuvremeno margarin penasto umutimo sa šećerom u prahu i dodamo ohlađenom filu. Na kraju mikserom ulupamo kako bi fil postao gladak i lagan.

Nanosimo ga na ohlađenu piškotu, zatim po žutom filu ravnomerno rasporedimo ulupanu slatku pavlaku.

Kolač možemo ukrasiti topljenom čokoladom.

Autor

Eržebet

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept