0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8 jaja
12 kašika šećera
13 kašika brašna
2 kašike vanilin šećera
4 dl mleka
100 g šećera u prahu
180 g maslaca ili margarina
pola kesice praška za pecivo
2 dl slatke pavlake
Biskvit:
Mikserom penasto ulupamo osam belanaca i stalno mešajući mikserom postepeno dodamo osam kašika šećera. Osam kašika brašna pomešamo sa praškom za pecivo i pažljivo dodamo u sneg od belenaca.
Fil:
Osam žumanaca penasto umutimo sa četiri kašike šećera, i dodamo pet kašika brašna, vanilin šećera i mleko. Fil kuvamo stalno mešajući dok ne zgusne.
U međuvremeno margarin penasto umutimo sa šećerom u prahu i dodamo ohlađenom filu. Na kraju mikserom ulupamo kako bi fil postao gladak i lagan.
Nanosimo ga na ohlađenu piškotu, zatim po žutom filu ravnomerno rasporedimo ulupanu slatku pavlaku.
Kolač možemo ukrasiti topljenom čokoladom.
Biskvit:
Mikserom penasto ulupamo osam belanaca i stalno mešajući mikserom postepeno dodamo osam kašika šećera. Osam kašika brašna pomešamo sa praškom za pecivo i pažljivo dodamo u sneg od belenaca.
Fil:
Osam žumanaca penasto umutimo sa četiri kašike šećera, i dodamo pet kašika brašna, vanilin šećera i mleko. Fil kuvamo stalno mešajući dok ne zgusne.
U međuvremeno margarin penasto umutimo sa šećerom u prahu i dodamo ohlađenom filu. Na kraju mikserom ulupamo kako bi fil postao gladak i lagan.
Nanosimo ga na ohlađenu piškotu, zatim po žutom filu ravnomerno rasporedimo ulupanu slatku pavlaku.
Kolač možemo ukrasiti topljenom čokoladom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.