burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10 parčića

Posni kolač sa makom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10 parčića

Sastojci

1,5 čaša brašna

2/3 čaše šećera

1 čaša gazirane mineralne vode

1/2 čaše ulja

100 g maka

1 kesica C vanilin šećera

1 kesica C praška za pecivo 

2 kašike džema od ribizle

2 kašike sušene kore pomorandže

Za glazuru:

150 g  C šećera u prahu 

nekoliko kapi ekstrakta pomorandže

nekoliko kapi limunovog soka

malo vode

Glazura od bele čokolade:

100 g bele čokolade

10 kapi ekstrata narandže

2 kašičice putera

2 kašike mleka

1 kesica C vanilin šećer

mere su sa čašom od 2 dl.

Posni kolač sa makom

Koraci pripreme

U odgovarajućoj posudi pomešajte sve suve sastojke. Dodajte džem i na kraju sve povežite gaziranom mineralnom vodom u žitko testo. 

Duguljasti kalup za rolate obložite papirom za pečenje i izlijte testo.

Stavite u zagrejanu rernu na 180 C stepeni, sa toplim vazduhom, da se peče oko 30 minuta.

Pečen kolač izvadite iz kalupa i ostavite pokriven da se ohladi.

Umutiti C šećer u prahu, neka bude malo ređi, i prelijte kolač. Odozgo ukrasite usitnjenom sušenom korom pomorandže.

Ostavite da se glazura stegne pa isecite kolač i poslužite.

Naši proizvodi

Posni kolač sa makom

Koraci pripreme

U odgovarajućoj posudi pomešajte sve suve sastojke. Dodajte džem i na kraju sve povežite gaziranom mineralnom vodom u žitko testo. 

Duguljasti kalup za rolate obložite papirom za pečenje i izlijte testo.

Stavite u zagrejanu rernu na 180 C stepeni, sa toplim vazduhom, da se peče oko 30 minuta.

Pečen kolač izvadite iz kalupa i ostavite pokriven da se ohladi.

Umutiti C šećer u prahu, neka bude malo ređi, i prelijte kolač. Odozgo ukrasite usitnjenom sušenom korom pomorandže.

Ostavite da se glazura stegne pa isecite kolač i poslužite.

Autor

blog Sneško domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept