burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12 parčića

Posni kolač sa jabukama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12 parčića

Sastojci

4 veće jabuke isečene na listiće

sok od 1 limuna

200 g C Kokosovog brašna

200 g brašna T-400

150 g šećera

1 kesica C Vanilin šećera

1 kesica C Praška za pecivo

5 kašika ulja

150 ml soka od jabuke

100 g džema od kajsije

C Šećer u prahu za posipanje

Posni kolač sa jabukama

Koraci pripreme

Jabuke iseći na listiće i zaliti sokom od limuna da ne potamne.

U posudi pomešati sve suve sastojke i dodati ulje i sok od jabuke te dobro promešati da se dobije kompaktna smesa.

Kalup obložiti papirom za pečenje i izliti smesu i staviti u zagrejanu rernu na 180 C da se peče desetak minuta, samo da uhvati koricu. Izvaditi i namazati džemom te složiti jabuke u krug.

Vratiti u rernu i peći još nekih 30 minuta. Paziti da vam jabuke ne izgore.

Pečen kolač izvaditi iz rerne, ohladiti, posuti šećerom u prahu i poslužiti.

Naši proizvodi

Posni kolač sa jabukama

Koraci pripreme

Jabuke iseći na listiće i zaliti sokom od limuna da ne potamne.

U posudi pomešati sve suve sastojke i dodati ulje i sok od jabuke te dobro promešati da se dobije kompaktna smesa.

Kalup obložiti papirom za pečenje i izliti smesu i staviti u zagrejanu rernu na 180 C da se peče desetak minuta, samo da uhvati koricu. Izvaditi i namazati džemom te složiti jabuke u krug.

Vratiti u rernu i peći još nekih 30 minuta. Paziti da vam jabuke ne izgore.

Pečen kolač izvaditi iz rerne, ohladiti, posuti šećerom u prahu i poslužiti.

Autor

blog Sneško Domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept