burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Posni kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Za smesu:

100 g šećera

1 kesica C vanilin šećera

80 ml ulje

300 ml gazirane mineralne vode

350 g brašna

6 g C praška za pecivo

2 kašike C kakaoa

rendana kora od 1 narandže

Za posipanje:

C šećer u prahu

Posni kolač

Koraci pripreme

U dublju posudu usuti gaziranu mineralnu vodu, ulje, dodati šećer, C vanilin šećer i izmešati.

Umešati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i izmešati ručnom žicom za mućenje.

Umešati rendanu koru narandže i izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.

Kalup za hleb premazati uljem, posuti brašnom i usuti polovinu pripremljene smese.

U preostalu smesu dodati C kakao, izmešati ručnom žicom za mućenje i sipati preko smese u kalupu.

Kašikom izmešati kako bi se obe smese izmešale i da smesa postane "šarena" (žuto-braon).

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.

Gotov kolač izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.

Kolač izručiti na tacnu i posuti C šećerom u prahu.

Kolač seći, servirati i poslužiti.

Naši proizvodi

Posni kolač

Koraci pripreme

U dublju posudu usuti gaziranu mineralnu vodu, ulje, dodati šećer, C vanilin šećer i izmešati.

Umešati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i izmešati ručnom žicom za mućenje.

Umešati rendanu koru narandže i izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.

Kalup za hleb premazati uljem, posuti brašnom i usuti polovinu pripremljene smese.

U preostalu smesu dodati C kakao, izmešati ručnom žicom za mućenje i sipati preko smese u kalupu.

Kašikom izmešati kako bi se obe smese izmešale i da smesa postane "šarena" (žuto-braon).

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.

Gotov kolač izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.

Kolač izručiti na tacnu i posuti C šećerom u prahu.

Kolač seći, servirati i poslužiti.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept